Overtar 350 leiligheter under bygging og en tomtebank på 3.600 boliger.

- annonse -

UNION Residential Development og UNION Eiendomskapital UREF IV har inngått avtale om å kjøpe Bonava Norge fra Bonava AB med hovedkontor i Stockholm i Sverige. Kjøpesummen er 1,5 milliarder og målet er at transaksjonen skal være sluttført i løpet av 3. kvartal 2023. Bonava har ca. 350 leiligheter under bygging og en tomtebank på nærmere 3.600 boliger som skal utvikles over de neste årene.

– Vi vil nå sikre videreføring og ferdiggjøring av de 350 prosjektene som er under bygging. Videre vil vi gå i gang med videreutviklingen av Bonavas tomtebank, sier Baard Schumann som er partner og adm. direktør i UNION Residential Development. Boligene og tomtebanken er hovedsakelig lokalisert rundt byregionene i Oslo- og Bergen. Han ser nå frem til å bli kjent med selskapet.

Kjøpet av Bonava Norge er en av UNION Residential Developments første investeringer og markerer dermed at fondet nå har startet å investere i markedet. UNION Residential Development blir sammen med investeringsfondet UNION Eiendomskapital UREF IV de nye eierne av Bonava Norge. UREF IV er et value-add fond etablert i 2022 som hovedsakelig investerer i de største byregionene i Norge.

– Vi ser at det er mange attraktive kjøpsmuligheter av både tomter og boligutviklingsselskaper i dagens marked, sier Baard Schumann. Han sier videre at det vil være et stort behov for nye boliger i de store byene og tettstedene rundt om i Norge i årene som kommer. Her ønsker vi å være aktive i markedet.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget godkjennelse av Konkurransetilsynet.

Forrige artikkelNorwegian med høy etterspørsel etter feriereiser i mai
Neste artikkel– Omsetningsforbud i hele EØS for Easee