Finanspodcaster

Podcaster har vært veldig i vinden i lang tid, og det finnes mange alternativer innenfor omtrent alle sjangere. Det har også kommet en stor mengde podcaster om finans, aksjer, eiendom, makro og lignende de siste årene. Tidligere var det som oftest folk under 22 år som hovedsakelig hørte på podcaster, men i senere år har det blitt mer og mer vanlig for godt voksne å lytte til finanspodcaster.

Hvorfor høre om finans på en podcast?

En podcast kan sammenlignes med et forhåndsinnspilt radioprogram. Du finner podcaster om alt mulig, inkludert nisjer som podcaster om padel. Den største fordelen med en podcast om finans er at du har muligheten til å lytte til den akkurat når du vil. Når man vil, og på den enheten man vil. Enten om du er på vei hjem fra jobb, eller om du ønsker å slappe av og få ny inspirasjon og kunnskap. Som følge av at podcast-formatet er som det er, har du muligheten til å spole frem og tilbake for å lytte om igjen og om igjen for å få med alle de små detaljene som kan hjelpe deg med investeringene dine.

Oversikt over podcaster om finans

Neste gang du skal prøve deg på en ny finanspodcast, sjekk ut en av og med folk som har høyt kunnskapsnivå og som kan hjelpe deg til å ta bedre avgjørelser og gi deg mer nyttig kunnskap.

Tid er penger - Peter Warren

Tid er penger – En podcast med Peter Warren

Dette er en podcast med den meget kjente finanspersonligheten Peter Warren. Warren har over 30 års erfaring som forvalter, trader og investor. Han startet innenfor metaller, både i London og i Oslo, og har i de senere år forvaltet og tradet dette i tillegg til valuta, aksjer og renter. Han startet blant annet det norske markedet for aksjeopsjoner i 1987, har 10 års erfaring som opsjons-market maker og 12 års erfaring som forvalter av hedgefond.

Warren har mottatt flere priser og har også en bakgrunn fra det britiske militæret. I denne podcast-serien forteller Peter om sin historie og deler av sin kunnskap, både ved å svare på spørsmål fra lytterne, samt å gi hans vinkling på de siste nyhetene fra rundt om i verden.

Spotify: https://open.spotify.com/show/62uRtWe68STM64srIAVBm8?si=913d4dc273034f1f

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/no/podcast/tid-er-penger-en-podcast-med-peter-warren/id1229260798

AksjeSladder

AksjeSladder

Dette er en uhøytidelig og humørfylt podcast om aksjer og aksjemarkedet med Svend Egil Larsen, også kjent som «robotdødaren», Lars Brandeggen, kjent som «raideren» og «jallakongen» Erlend Henriksen. De har også hatt flere spennende gjester opp igjennom, som blant annet Morten Klein og tidligere fast paneldeltaker Erlend Arnøy. AksjeSladder-podcasten har ligget i toppen på listene over Norges mest populære økonomipodcaster de siste årene.

Spotify: https://open.spotify.com/show/5qyR8EOnK2wvdMzoJWHyn5?si=b65c48f3db0d4bb3

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/no/podcast/aksjesladder/id1483894849

#Pengepodden

#Pengepodden

Det er nettmegleren Nordnet som står bak podcasten #Pengepodden. Podcasten tar for seg spørsmål rundt lommeboken din, aksjer, investeringer og sparepengene dine. Podcasten ledes av investeringsøkonom Mads Johannesen, spareøkonom Bjørn Erik Sættem og aksjeanalytiker Roger Berntsen.

Lytterne har en aktiv rolle i podcasten gjennom spørsmål som sendes inn i forkant av kommende episoder. Har du en interesse for markedsvisninger, privatøkonomi, investeringer, sparing, fond og pensjon anbefales det å prøve noen episoder av #pengepodden. Kan nesten garantere at Roger Berntsen nevner sitt store idol Warren Buffet i de fleste episodene.

Spotify: https://open.spotify.com/show/0mXSVGfhkKBxYTj638hjoj?si=19c340574b604d90

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/no/podcast/pengepodden/id1001063872

Oversikt over podcaster om eiendom

Interessert i eiendom? Hvorfor ikke prøve en av podcastene under som kan gi det mye nyttig kunnskap og inspirasjon, direkte fra svært kunnskapsrike mennesker. Vi har gått igjennom en mengde eiendomspodcaster og lister under opp noen av de vi mener er best og mest underholdende.

Fastighetsprinsen

Fastighetsprinsen

Hver mandag kommer Fastighetsprinsen med en ny episode der du kan følge med på historier fra eiendomsinvestorer fra Norge og Sverige. Disse deler sine tips og erfaringer på podcasten til verten Karl Erik Daniel Öberg Hallin.

Blant gjestene som har vært på Fastighetsprinsen finner du blant annet Pål Restad (episode 17), Espen Hamre (episode 19), Morten Mosvold Jørgensen (episode 29), Jørgen Brobakken (episode 33), Øyvind Skar (episode 37) og Anna Forr (episode 52). Fastighetsprinsen er en podcast om eiendom, som er garantert nyttig lytting for de som ønsker å satse på denne sektoren.

Spotify: https://open.spotify.com/show/2gQLx77gAF0kF5O2eILblM?si=c7243908d1f44338

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/no/podcast/fastighetsprinsen/id1567285893

Boligbobla

Boligbobla

Boligbobla er en podcast om boligmarkedet og tilliggende herligheter. Hver måned inviterer administrerende direktør Henning Lauridsen og sjef for kommunikasjon og politikk Erik Lundesgaard i Eiendom Norge spennende gjester i Boligbobla for å diskutere akutelle team fra boligmarkedet. Her går det i alt fra inflasjonens påvirkning på boligbyggingen til regulering av boligmarkedet og en hel mengde andre temaet rundt eiendom.

Spotify: https://open.spotify.com/show/4hNACO8ycdJTvtNQ9cBNDY?si=26dcc6f409ab4b47

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/no/podcast/boligbobla/id1446879250