Norwegian hadde 1,9 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 84 prosent i mai. På ruter til populære feriedestinasjoner var fyllingsgraden 90 prosent. Norwegian er godt forberedt på å ta imot passasjerene i det som forventes å bli en travel sommer.

- annonse -

– Vi er godt fornøyde med trafikktallene for mai. Mange tjuvstartet reisesommeren og brukte helligdagene og langhelgene i mai for å ta seg et avbrekk på våre mange by- og stranddestinasjoner i Europa. Med 90 prosent hadde disse rutene den høyeste fyllingsgraden, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 900 211 passasjerer i mai, 17 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 2 901 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 440 millioner setekilometer. I mai hadde Norwegian i gjennomsnitt 74 fly i drift, og 99,7 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i mai på 84,9 prosent. Norwegian holdt punktligheten oppe også for mai måned til tross for betydelige utfordringer hos flytrafikksentralen på København flyplass. Problemene med trafikkavviklingen i Danmark forårsaket nær halvparten av alle innstillinger og forsinkelser denne måneden.

Ser frem mot en travel sommer

I mai tok Norwegian imot den siste leveransen av et nytt og moderne Boeing 737 MAX 8-fly før sommeren. Totalt er tretten av 81 fly nå av denne typen moderne og drivstoffeffektive fly. Denne flåtefornyelsen bidrar betydelig til Norwegians mål for å kutte klimautslipp.

– Jeg er glad for at vi har tatt inn alle de nye flyene som planlagt før sommeren og at vi har ønsket mange nye kolleger velkommen om bord. Det betyr at vi tar imot våre reisende utelukkende med egne fly og unngår å leie inn verken fly eller mannskap eksternt. Vi oppfordrer kunder som er avhengig av å reise med oss på bestemte tider i de mest travle ukene i juli om å bestille billetter så snart som mulig. Vi er godt forberedt for en travel sommer, sier Karlsen.

Forrige artikkelOppgang i boligprisene i mai
Neste artikkelUNION kjøper Bonava Norge