Lørdag 30. april er innleveringsfristen for skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. Selv om mange allerede har både levert og fått utbetalt skatt til gode, er det mange som ikke engang har åpnet skattemeldingen. – Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

- annonse -

To dager før innleveringsfristen har 9 av 10 åpent skattemeldingen og over 2,3 millioner har levert den. Mange av de som har levert skattemeldingen har allerede mottatt skatteoppgjøret og fått utbetalt skatt til gode. Har du ikke åpent og sjekket skattemeldingen bør du gjøre det så snart som mulig.

– Jeg oppfordrer alle som ikke har åpnet og sjekket skattemeldingen om å gjøre dette innen leveringsfristen. Det er du selv som er ansvarlig for at skattemeldingen er riktig, det gjelder også hvis du benytter deg av leveringsfritak, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Når du åpner skattemeldingen er det viktig at du ikke bare ser på om du ligger an til å måtte betale restskatt eller du skal ha skattepenger til gode.

– Skattemeldingen er bare nesten ferdig, og det er du selv som må gjøre den ferdig. For flere vil det være informasjon du selv må fylle inn, for eksempel fradrag, opplysninger om eiendom, salg av bolig, eller verdier i andre land. Det er derfor viktig at alle både sjekker at opplysningene er riktige og sørger for å legge til det som ikke er forhåndsutfylt. Det kan nemlig være at du skal ha mer penger til gode enn hva den nesten ferdige skattemeldingen viser, forklarer skattedirektøren.

Over 11 milliarder allerede utbetalt

Leverer du skattemeldingen innen leveringsfristen 30. april, får du utbetalt skatt du eventuelt har til gode når vi har behandlet skattemeldingen din. For noen år siden måtte alle vente til tidligst sommeren før skatteoppgjøret var klart. Cirka 1,3 millioner lønnstakere og pensjonister har allerede fått skatteoppgjøret sitt. Det er utbetalt over 11 milliarder kroner i skatt til gode.

– Du kan la være å sende inn skattemeldingen, men bare dersom alle opplysningene i skattemeldingen stemmer. Da må du være klar over at du tidligst kan få skatteoppgjøret og eventuelle penger til gode utbetalt i slutten av juni, sier Schanke Funnemark.

Forrige artikkelYara rapporterer økt resultat for første kvartal
Neste artikkelTrenden snur: nå tror færre på økte boligpriser