Yara leverer økt avkastning i et stramt marked hvor økte priser mer enn utlignet høyere gasskostnader og lavere volumer. Driftsresultatet for første kvartal var USD 1.039 millioner sammenlignet med USD 322 millioner ett år tidligere.

- annonse -

– Yara’s virksomhet er robust og leverer godt også i en volatil situasjon. Jeg vil berømme våre ansatte for deres innsats for å opprettholde driften og leveransene våre i en situasjon med krig, forsyningsutfordringer og høy volatilitet i markedet, sier Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara.

– Selv om Yara’s virksomhet er fleksibel og motstandsdyktig, vil følgene av krigen for den global matsikkerheten være dramatiske. Vi fortsetter å oppfordre til tiltak fra myndigheter for å styrke matverdikjedene og redusere avhengigheten av Russland, sier Holsether.

EBITDA endte på USD 1.346 millioner for første kvartal, sammenlignet med USD 585 millioner ett år tidligere. Nettoresultat henførbart til aksjonærer i Yara International ASA var USD 944 millioner (USD 3,71 per aksje) sammenlignet med USD 13 millioner (USD 0,05 per aksje) ett år tidligere.

Yara stengte ned flere av sine europeiske ammoniakk- og ureaanlegg i begynnelsen av mars som følge av høye gasspriser. Produksjonen ved disse anleggene er startet opp igjen som resultat av en forbedret marginsituasjon. Selv om økte råvarepriser er negativt for Yara isolert sett, vil økte sluttproduktpriser ha en positiv effekt, siden høyere kornpriser øker bondens lønnsomhet og skaper økt etterspørsel etter innsatsfaktorer til landbruket.

Forrige artikkelOppgang i utleiemarkedet i første kvartal
Neste artikkelTo dager før leveringsfristen har 500.000 ennå ikke åpnet skattemeldingen