Etter at Norges Bank satte opp styringsrenten torsdag i forrige uke, setter Sbanken nå opp renten med 0,25 prosentpoeng på alle boliglån. Ny rente gjelder fra 29. mars.

- annonse -

Kunder som allerede har et boliglån hos Sbanken, beholder dagens rente fram til 11. mai. For rammelån gjelder dagens rente fram til 11. mai både for eksisterende og nye kunder.

Renten for innskudd på sparekonto og BSU blir satt opp med inntil 0,20 prosentpoeng gjeldende fra 11. mai.

– Vår beste effektive rente etter endringen vil være 2,09 % for boliglån og 1,99 % for rammelån. Vi ligger en renteøkning bak de fleste andre bankene, så renten hos oss er fortsatt svært konkurransedyktig, sier daglig leder Øyvind Thomassen.

Siden styringsrenten ble satt opp første gang i september i fjor har Sbanken kun satt opp renten to ganger med til sammen 0,50 prosentpoeng. I samme periode har Norges Bank økt styringsrenten tre ganger med 0,75 prosentpoeng, og resten av markedet har fulgt etter.

Thomassen kommenterte også den antatte store kundeflukten, etter at det ble bekreftet 16.mars at DNB får kjøpe Sbanken.

– Vi forstår at Sbanken har vært mer enn en bank for noen av kundene våre, og at det er vanskelig å akseptere at vi blir kjøpt opp av en konkurrent. Men vi har ikke endret oss, og publiserer alle prisendringene i våre åpne prislister på Sbanken.no, sånn som vi alltid har gjort, sier Thomassen.

Rentene på billån, kredittkort og forbrukslån blir også satt opp med inntil 0,25 prosentpoeng.

Forrige artikkelLunar med storstilt satsing i Norge, ønsker å kjøpe Instabank
Neste artikkelNå eier én av ti nordmenn krypto