Sandwater Fund I skal gjøre bærekraftige, tidligfase-investeringer innen ressurseffektivisering, helse- og klimateknologi i Norden. Fondet har så langt fått kommittert NOK 650 million fra investorer som Nysnø, Canica, Lærdal, LGT og Høegh familien.

- annonse -

Aldri før har det vært investert mer i norske tidligfase selskaper. Likevel opplever flere vekstselskaper at det kan være vanskelig å hente kapital til kommersialisering. Sandwater vil være med å tette kapitalgapet i Norden og sikre nye kapitalkilder som gir muligheter for bærekraftig innovasjon og teknologiutvikling.

Sandwater består av et erfarent team med bakgrunn fra selskapsutvikling og investeringer og fondet ble formelt etablert i 2021, men har investert i selskaper siden 2016. Fondsforvalteren bygger et interessant økosystem rundt seg bestående av investorer, co-investorer, inkubatorer, akseleratorer og eksterne eksperter, og skal tilføre erfaring, nettverk og risikokapital for å stimulere et voksende norsk venturemiljø.

– Sandwater er et spennende nyetablert fond med fokus på bærekraftige tidlig-fase teknologiinvesteringer. De har hovedfokus på Norge og Norden, og vil bidra til å styrke økosystemet for investeringer i vekstselskaper, sier Lars Hvam, investeringsdirektør i Nysnø.

– Teamet i Sandwater har lang relevant erfaring og et sterkt nettverk som vil komme godt med når nye bærekraftige vekstselskaper skal oppkapitaliseres og videreutvikles. Med denne investeringen bidrar Nysnø til å støtte opp om et nyetablert fond med tydelig klimaprofil i Norge, og styrker økosystemet rundt norske vekstselskaper, legger Hvam til.

Selskapene Sandwater planlegger å investere i skal løse utfordringer knyttet til ressursknapphet, klimagassutslipp, helse og velferd. ESG vil være en integrert del av deres investeringsbeslutninger, og fondet vil sette klare bærekraftsmilepæler for selskapene etter investering. Seks selskaper har allerede fått fondet inn på eiersiden.

– Vi tror det er en god tid å investere i unge selskaper med ny teknologi som kan være med å løse de største utfordringer vi har innen klima, ressursknapphet, og helse. Mer enn noen gang må kapital bidra til å få frem de beste selskapene med lønnsomme forretningsmodeller som kan levere noe positivt som betyr noe. Vi er veldig glade for tilliten og samarbeidet med Nysnø og andre kvalitetsinvestorer som vil være med oss på denne reisen fremover, sier Tom Even Mortensen, leder i Sandwater.

Investorer som tidligere har gått inn i fondet er blant annet Canica, Lærdal, Høegh familien, LGT, og mange andre erfarne aktører innen private equity og venture capital.

Forrige artikkelSterk økning i flytrafikken
Neste artikkelRente og prisvekst bekymrer boligkjøperne