Norwegian er tildelt en fireårig rammeavtale for forsvarssektorens flyreiser i Norge og Norden. Avtalen har en totalverdi på om lag én milliard kroner og omfatter rundt 250 000 reiser årlig for ansatte i Forsvaret, Forsvarsdepartementet og Forsvarsmateriell.

- annonse -

Forsvarskontrakten er en av de største flyavtalene i Norge, og i denne anbudskonkurransen har Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) valgt Norwegian som sin leverandør av flyreiser de neste fire årene. Norwegian vil nå gjeninnføre direkteruten fra Oslo til Bardufoss med 17 ukentlige avganger, og fly Oslo til Lakselv med to ukentlige avganger. Selskapet vil også tilby direkterute fra Oslo til Kirkenes hele året.

– Vi er svært glade for å kunne øke tilbudet vårt i Nord-Norge. Det vil blant annet gi våre nordnorske kunder en større fleksibilitet med langt flere avganger og ruter, og muligheter for sømløs videreforbindelse ut i Europa. Nord-Norge er et viktig marked for oss og tilbudet blir langt bedre fra og med neste år, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Forvaret har lagt spesielt vekt på miljøkrav i anbudskonkurransen, og Norwegian er blitt tildelt avtalen blant annet for sitt arbeid for bruk av fossilfritt flydrivstoff, som i tillegg til flåtefornyelsen er det som vil bidra til en mer bærekraftig luftfart. I avtaleperioden skal Norwegian erstatte vanlig drivstoff med fossilfritt flydrivstoff for en betydelig andel av forbruket knyttet til forsvarssektorens flyreiser. Samlet for fireårsperioden vil Norwegian bytte ut opptil fire millioner liter fossilt drivstoff og redusere CO2-utslipp med om lag 10 000 tonn.

– Vi er utrolig stolte over at Forsvaret blir vår aller første kunde til å kjøpe fossilfritt drivstoff på sine flyreiser med oss. Dette er startskuddet for noe stort, og vi mener at Forsvaret går foran som et godt eksempel ved å stille tydelige og ambisiøse miljøkrav, og bidra til å skape et frivillig marked for mer bærekraftige løsninger. Nå ser vi frem til samarbeidet, og vi gleder oss til å fly Forsvarets personell og alle ansatte i forsvarssektoren i Norge og Norden, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

– Vi ser frem til å få på plass Norwegian som leverandør av flyreiser til forsvarssektoren i Norge og Norden. Det legges opp til et rutetilbud som dekker våre behov på viktige destinasjoner. Norwegian vil bidra til å dekke behovene for flyreiser på en god måte. Jeg er glad for at Norwegian er ambisiøse og har strukket seg langt for å innfri våre ønsker om bærekraftige løsninger, sier Lars-Christian Aamodt, generalmajor og sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon.

Forsvarskontrakten trer i kraft fra første kvartal i 2024, og gjelder for fire år. Kontrakten omfatter Norwegians rutenett i Norge og Norden og har en estimert totalverdi på cirka én milliard kroner. Avtalen inngås på vegne av Forsvarsdepartementet (FD), Forsvaret og Forsvarsmateriell (FMA), og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Alle disse vil benytte seg av rammeavtalen.

Forrige artikkelMilliard-avtale for Golden Energy Offshore Services AS
Neste artikkelOBOS: Markert nedgang i boligsalget