Norwegian hadde 1,5 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 81 prosent i mars. Den første vårmåneden markerer overgangen til sommerruteprogrammet med en betydelig økning i kapasiteten. Den sterke bookingtrenden fortsetter og ligger langt over nivået på samme tid i fjor.

- annonse -

– Mars har vært nok en meget solid måned for Norwegian. Måneden markerer overgangen til sommerruteprogrammet, der vi drar opp kapasiteten vår kraftig. Vi ser frem til å ønske et stort antall passasjerer velkommen ombord i løpet av de kommende månedene, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 502 366 passasjerer i mars, 60 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 2 347 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 903 millioner setekilometer. I mars hadde Norwegian i gjennomsnitt 67 fly i drift, og 99,2 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som antall avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i mars på 81 prosent – til tross for både krevende værforhold og streiker som påvirket flytrafikken i hele Europa. 95 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.

Sterk bookingtrend som overgår 2022

Norwegian ser fortsatt solid etterspørsel etter flyreiser med vedvarende høye bookingtall.

– Vi går inn i sommeren med positive utsikter. Bookingtallene våre er betydelig høyere nå enn på denne tiden i fjor. Det tyder på fortsatt høy etterspørsel etter flyreiser, spesielt til våre mange attraktive reisemål i varmere strøk, og vi forventer nok en travel reisesommer. Vi er veldig glade over at et voksende antall reisende velger Norwegian som sitt foretrukne flyselskap, sier Karlsen.

Norwegian tok nylig over deler av bakketjenestene på Oslo lufthavn Gardermoen, og fikk dermed også 150 nye medarbeidere. Norwegian Red Handling vil innledningsvis håndtere kundefunksjoner ved innsjekking, ombordstigning og ankomst.

– Vi er godt fornøyde med overtakelsen av bakketjenestene på Oslo lufthavn. Å ta ansvar for disse tjenestene er viktig for å forbedre kundenes reiseopplevelser, sier Karlsen.

På bakgrunn av et utvidet rutenettverk fortsetter Norwegian å rekruttere nye kabinansatte og øker flåten med nye moderne og drivstoffeffektive fly. Innen sommeren 2023 vil Norwegian ha tatt imot totalt 11 nye drivstoffeffektive Boeing 737 MAX 8-fly.

Forrige artikkelFortsatt lavere matprisvekst i Norge enn i Danmark og Sverige
Neste artikkelOppgang i boligprisene første kvartal