Norwegian fortsetter å øke flyflåten, og har inngått avtaler om å lease fly fra AerCap. Ti av flyene er fabrikknye Boeing 737 MAX 8 som leveres i første halvår 2023.

- annonse -

Norwegian har et langvarig samarbeidsforhold til AerCap, verdens største leasingselskap for fly. De signerte leasingavtalene inkluderer også åtte Boeing 737-800 NG som inngår i flåten på 70 fly som vil være i trafikk i løpet av sommeren 2022. Med disse flyene vil Norwegian ha en flåte på 80 fly sommeren 2023.

– Disse flyene vil bidra til at vi når målsettingen om å bygge en større, moderne og mer drivstoffeffektiv flåte. Flåteutvidelsen er viktig når vi skal levere våre produkter og tjenester i et omfattende rutenettverk i Norden og til europeiske destinasjoner, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Boeing 737 MAX 8 har omtrent 14 prosent lavere drivstofforbruk sammenlignet med forrige generasjons fly, og vil bidra til at Norwegian når målet om å redusere sine CO2-utslipp med 45 prosent i 2030 sammenlignet med 2010-nivå.

Norwegian har tidligere kunngjort leasingavtaler som vil øke flåten fra dagens 51 fly til en flåte på 70 til sommeren. Selskapet har mulighet til å erstatte noen av flyene i disse avtalene med tilsvarende kortdistansefly fra Airbus.

Forrige artikkelNy OBOS-satsing skal få flere tusen inn på boligmarkedet
Neste artikkel243 norske selskaper gikk konkurs i årets korteste måned