Den markante konkursøkningen i januar ser ut til å kun ha vært et skremmeskudd. Tallene for februar viser nok en gang en nedgang i antall konkurser, sammenlignet med samme måned i fjor.

- annonse -

Etter at vi i januar så en økning i antall konkurser, for første gang siden starten av pandemien, viser tallene for februar nok en gang en positiv konkurstrend.

243 norske selskaper gikk konkurs i årets korteste måned, en nedgang på tre prosent sammenlignet med 251 konkurser i februar 2021.

Likevel er totalt antall konkurser så langt i år høyere enn i på samme tid i fjor. Ved utgangen av februar 2021 var det registrert til sammen 426 konkurser. I år er tallet 449 – en økning på to prosent.

– For tidlig å avskrive den varslede konkursøkningen

– Selv om vi så en markant økning i antall konkurser i januar, viser tallene for februar at vi fremdeles ligger på et stabilt lavt nivå. Vi er fremdeles langt fra det nivået vi lå på før pandemien, kommenterer daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.

Da konkurstallene for januar var oppsummert spekulerte Fjærestad rundt hvorvidt vi nå var kommet til et vendepunkt, og et taktskifte i konkursutvikling.

– Nå ser det likevel ut til at dette skiftet først vil komme senere, men det er uansett for tidlig å avskrive den varslede konkursøkningen, mener han.

Forrige artikkelNorwegian fortsetter å øke flyflåten
Neste artikkelOBOS-prisene opp i Oslo