Fra 14. mars og frem til og med 31. mars sender Skatteetaten ut skattemeldingen til cirka fem millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende. De foreløpige tallene viser at 2,9 millioner ligger an til å få skatt til gode.

- annonse -

Frem til påske kommer Skatteetaten til å sende ut litt over fem millioner skattemeldinger.

– Alle får ikke skattemeldingen samtidig. Du får beskjed fra oss når din skattemelding er klar, og trenger ikke logge deg inn på skatteetaten.no før du får beskjed, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark. 

Skatteetaten har hentet inn 60 millioner ulike opplysninger fra for eksempel arbeidsgivere, banker, kommuner og barnehager. Opplysningene skal brukes i skattemeldingen. Men selv om Skatteetaten har hentet inn mange opplysninger, er det fortsatt ditt ansvar å gjøre skattemeldingen helt ferdig før du leverer.

– Skattemeldingen er nesten ferdig, men ikke helt ferdig. Selv om Skatteetaten vet mye om den enkelte, så vet vi ikke alt. Det kan være feil opplysninger i skattemeldingen og det kan være opplysninger om din økonomi som du selv må føre inn. Derfor må du sjekke at opplysningene i skattemeldingen er riktige og eventuelt gjøre endringer før du leverer, sier Schanke Funnemark. 

6 av 10 får penger igjen på skatten

De foreløpige tallene viser at 2,9 millioner personer ligger an til å få skatt til gode. Til sammen skal disse dele på 44,7 milliarder kroner. I gjennomsnitt blir dette 15 400 kroner.

900 000 ligger an til restskatt på til sammen 27,0 milliarder kroner. Gjennomsnittlig beløp er 29 900 kroner.

I fjor viste de samme tallene at 2,7 millioner i snitt fikk tilbake 10 900 kroner og en million personer i gjennomsnitt fikk 43 500 kroner i restskatt.

Forrige artikkelStoreier selger i Gaming Innovation Group
Neste artikkelNyboligmarkedet er fortsatt i fritt fall