Fotball-VM tar publikumstallene til nye høyder. Over 100 000 mer enn normalt har vært innom sportsseksjonen på nettsidene til NRK i løpet av grunnspillet, og på to av kampene hadde NRK over en million seere.

- annonse -

Sammenliknet med seertallene for NRK1 fra VM i 2014 og EM i 2016 er tallene for årets mesterskap betydelig høyere. Gjennom grunnspillet har 521 000 i snitt sett på hver kamp, det tilsvarer 65 prosent i markedsandel.

To kamper har hatt over en million seere, det gjaldt Brasil og England-kampene.

VM sendes direkte både i NRK TV og på lineær TV. 97 prosent ser på live og kringkastet, mens tre prosent ser på online.

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, er godt fornøyd med publikumsoppslutningen rundt NRKs VM-dekning.

– Når publikum er fornøyd, er vi fornøyd, og bruken tyder på at folk setter pris på vårt tilbud. Dette er overraskende sterke TV-tall i en tid når TV-seingen faller dramatisk. Vi ser også vårt digitale tilbud på nett og mobil står sterkt, og ikke minst er radiolyttingen fantastisk. Det er veldig hyggelig. Det har vært jobbet intenst for å levere et best mulig tilbud til folket, der de er, og det ser det ut som vi har lyktes med, sier han.

Sundvor håper på like god tall under resten av mesterskapet, som avsluttes med finalen i Moskva søndag 15. juli som sendes på NRK1 kl. 17.00.

TV 2 og NRK deler rettighetene til årets VM i fotball og NRK sender halvparten av de totalt 64 kampene som går over hele Russland.

Forrige artikkelNordic Choice Hotels til HasleLinje
Neste artikkelAF Gruppen bygger 149 leiligheter på Grünerløkka