Behov for økt matproduksjon i Norge og mer miljøvennlige datasenter er utgangspunktet for at Wiig Gartneri og Green Horizon har funnet sammen og skal bygge datasenter.

- annonse -

Styrket konkurranseposisjon for matproduksjon

Wiig Gartneri er et av Norges største gartneri og holder til på Orre på Jæren. I dag kunngjør de at de slår seg sammen med Green Horizon for å bygge et fremtidsrettet datasenter som er dimensjonert energibehovet til gartneriet.

– Wiig Gartneri er kjent for å være pionærer innenfor veksthusbransjen når det gjelder energieffektive og miljøvennlige løsninger. Gartneriet har investert betydelige beløp i slike tiltak de siste årene. Resultatet er halvert energiforbruk. Likevel er vi utsatt for tøff internasjonal konkurranse og vi ønsker fortsatt å forbedre konkurransesituasjonen vår for å øke matproduksjonen i Norge. Vi er derfor glade for at Green Horizon planlegger å bygge et Green Box datasenter ved siden av vårt anlegg og at vi kan få høykvalitets overskuddsvarmen fra datasenteret, sier eier av Wiig Gartneri, Kåre Wiig. 

Ny teknologi og optimal gjenbruk av energi

Green Horizon er et nytt teknologiselskap fra Sandnes med ambisjon å bygge flere datasentre med utgangspunkt i selskapets patentbeskyttede teknologi.

– Ved å ta i bruk ny kjøleløsning i datasenteret, klarer vi å produsere overskuddsvarme på over 50 grader. Når vi etablerer oss ved siden av gartneriet kan vi overføre denne uten tap, og varmen har da høy verdi for matproduksjon. Den grønne norske strømmen føres inn i datasenteret, tillegges verdiøkende tjenester og selges som datasenter tjenester til norske og europeiske kunder. Overskuddsvarmen fra driften gjenbrukes i gartneriet. Vi klarer altså å bruke energien to ganger, sier teknologidirektør i Green Horizon Sigmund Fiveland.

Forrige artikkel– Omsetningsforbud i hele EØS for Easee
Neste artikkelSopra Steria kjøper IT-selskap av DOF