Sopra Steria overtar Marin IT AS og blir internasjonal totalleverandør av IT- og digitaliseringstjenester til DOF Group ASA og Austevoll Seafood ASA.

- annonse -

– Dette er en merkedag for oss i Sopra Steria. Vi skal levere på en strategisk og langsiktig internasjonal IT- og digitaliseringsavtale i maritim sektor. I tillegg styrker vi vår tilstedeværelse på Vestlandet og får mange nye og dyktige medarbeidere, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

Siden 2010 har Marin IT levert IT-tjenester til eierselskapene DOF Group ASA og Austevoll Seafood ASA, hvor DOF Gruppen har vært den største kunden. Marin IT har ellers levert IT-tjenester til noen selskaper i LACO gruppen.

De om lag 50 medarbeiderne i IT-selskapet blir nå en del av Sopra Steria.

Skal samarbeide over hele verden

Som følge av salget inngår DOF Group ASA og Austevoll Seafood ASA også en langsiktig drifts- og utviklingsavtale med Sopra Steria. Avtalen innebærer blant annet leveranser til DOF konsernets landorganisasjoner på fem kontinenter og i tillegg leveranser til en offshoreflåte som operer globalt.

Hilde Drønen, styreleder i Marin IT og finansdirektør i DOF Group ASA, sier at dette er en avtale alle parter er tjent med.

– Vi er svært glade for at Sopra Steria nå er vår nye partner. Vi får nå tilgang til mer kapasitet og spissede kompetansemiljøer, særlig innenfor cybersikkerhet, bærekraft og innovasjon. Dette gjør oss enda bedre rustet til å nå målene våre innenfor teknologi og bærekraft, sier hun og legger til:

– Det ligger også i kortene at vi ønsker oss stordriftsfordeler i den operasjonelle IT-driften.

Stordrift og sterke fagmiljøer

IT- og digitaliseringsavtalen vil betjene rundt 4000 ansatte, 55 fartøyer og en rekke kontorer over hele verden. Drønen sier at de ansatte i Marin IT nå blir del av en stor, men samtidig lokalt forankret arbeidsplass med mange muligheter.

– Vi i DOF og Austevoll Seafood får anledning til å jobbe videre med de samme kontaktpersonene vi hadde i Marin IT, noe vi setter pris på, sier hun.

Vokser i blå næring

Ifølge Kjell Rusti betyr avtalen at Sopra Steria styrker posisjonen sin både på Vestlandet og i maritim sektor.

– I 2021 åpnet vi kontor i Bergen, og nå blir vi enda større og sterkere i landsdelen. Vi øker også avtrykket vårt i de blå næringene, der vi allerede bistår betydelige norske og internasjonale aktører med digitalisering og transformasjon. Avtalen gir klare synergier både her og i tilstøtende bransjer, sier Sopra Steria-lederen.

Oppkjøpet er til behandling hos konkurransetilsynet og fullføres ved godkjennelse.

Forrige artikkelGartneri går sammen med nytt datasenterselskap for gjenbruk av energi
Neste artikkelKonkursfrykten øker blant bedriftene