Norges største og Nordens raskest voksende matbutikk på nett, Kolonial.no, får Kinnevik på eiersiden.

- annonse -

Kinnevik AB er et av Sveriges største investeringsselskap med eierandeler på i underkant av SEK 100 milliarder, og største eier i blant annet Zalando, Tele 2 og MTG. Kinnevik investerer 200 millioner i en emisjon, og gjør i tillegg et kjøp på 100 millioner kroner fra eksisterende aksjonærer. Dette verdsetter Kolonial.no til 2,24 milliarder kroner etter emisjonen og fullt utvannet.

— Dette er en stor dag for Kolonial.no. Kinnevik er en drømmepartner, og å få med deres erfaring på denne gründerreisen er fantastisk. Vår ambisjon er å gi frihet og flyt i hverdagen til kundene våre, og en så solid partner vil hjelpe oss til å nå det målet, forteller administrerende direktør i Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas.

Andreas Bernström, Investment Director i Kinnevik gleder seg over samarbeidet med Kolonial.no.

— Vi är glada över att leda finansieringsrundan i Kolonial.no, ett företag som passar väl in i vår investeringstes om att använda teknologi för att erbjuda kunder fler och bättre valmöjligheter. Vi har blivit imponerade av grundarna och vad de har åstadkommit under en relativt kort tidsperiod. Kinnevik är väl positionerat för att stötta teamet att driva tillväxten i verksamheten och vi ser fram emot att jobba tillsammans med Kolonial.no för att uppnå deras mål.

Kolonial.no, som fyller fem år i oktober, ble startet av 10 gründere i 2013. De første posene ble levert ut på Fornebu i Oslo, og nå har de gjort over en million utleveringer. I fjor vokste selskapet med 88 prosent, og omsatte for nesten 800 millioner kroner.

— Med en samarbeidspartner som Kinnevik, står vi bedre rustet enn noen gang til å levere verdi til kundene våre. Nå skal vi forbedre tjenesten vår ytterligere, både måten du bestiller varer på, og hvordan du får maten levert hjem. Vi skal utvide geografisk, og vi skal fortsette å holde oss på lavprisnivå, avslutter Munthe-Kaas.

Forrige artikkelRekord for TV 2 Nyhetskanalen da Sandberg møtte pressen
Neste artikkelEasybank leverer sitt beste kvartal hittil