Amerikanske Enterprise går med full tyngde inn i det norske bilutleiemarkedet sammen med Sulland Holding gjennom selskapet Autoplan.

- annonse -

–  Enterprise har lenge sett på det Norske og Skandinaviske markedet som interessant. Med Sulland Holding og Autoplan, har vi funnet en sterk samarbeidspartner som vil bidra til at Enterprise kan ta en ledende posisjon i det norske markedet, uttaler Ole Grønvold, Country Manager for Enterprise Rent-A-Car i Norge og Sverige.

Enterprise er verdens største bilutleie- og mobilitetsselskap. Selskapet finnes i over 100 land, med mer enn 9500 utleiesteder. Målt i omsetning på verdensbasis er Enterprise større enn konkurrentene Hertz, Avis, Europcar og Sixt til sammen.

Mange nye etableringer i Norge

Enterprise åpnet sin første virksomhet i Norge (Oslo Lufthavn) i oktober 2019, mens avdelingene i Bergen og Stavanger ble åpnet 1.september i år. Gjennom samarbeidet med norske Sulland Holding, kommer ytterligere utvidelser av stasjonsnettverket som perler på en snor.

I løpet av høsten, skal det åpnes kontorer ved flyplassene i Trondheim, Bodø, Harstad og Tromsø. I tillegg vil det etableres stasjoner hos Sullands bilforhandlere i samme område, samt på Gjøvik, Hamar, Kongsvinger, Lillehammer og Otta. 

– Gjennom Sulland får vi en strategisk partner med målsetting om å være best i klassen på kvalitet og service. Vi sikrer oss et landsdekkende nettverk som gjør at vi raskt kan tilby bilutleie til byer over hele landet. Begge parter sikrer dessuten stordriftsfordeler som våre kunder får nyte godt av gjennom meget konkurransedyktige priser, sier Grønvold.

Sulland Holding er et familieeid selskap som er blant de største bilkonsernene i Norge. Selskapet omsatte for 7,28 milliarder kroner i 2021 og har 1200 medarbeidere i 22 ulike byer fra nord til sør i Norge. 

I tillegg til 38 bilforhandlere som representerer 12 ulike bilmerker, så driver selskapet også med profesjonell billeasing, eiendom og bilimport med høyt fokus på ny teknologi. Sulland Holding selger ca. 20 000 biler årlig.

– Verdensledende bilutleie i det norske markedet

– Vi har drevet bilutleie i over 20 år. Dette har imidlertid aldri vært et forretningsområde som har gitt god avkastning. Derfor har det vært viktig for oss å finne frem til et konsept som fungerer for fremtiden. Når vi nå fikk muligheten til et partnersamarbeid med Enterprise, så vi raskt at dette vil gi oss løsninger med gode systemer og nye muligheter, sier Arvid Sulland, konsernsjef i Sulland Holding.

Han forklarer at samarbeidet vil gi Sulland økt salg av biler, bedre utnyttelse av selskapets verksteder og mulighet til å sikre seg riktige bruktbiler til eget forhandlernettverk.

– Vi gleder oss til å komme i gang med samarbeidet, og tilby verdensledende bilutleie med Enterprise i det norske markedet, sier Arvid Sulland.

Forrige artikkelFortsatt rekordsterk prisvekst i leiemarkedet
Neste artikkelVårgrønn overtar 20 % av verdens største havvindpark