Leieprisene nasjonalt på Utleiemeglerens 17 000 boliger har økt med 9 prosent fra januar 2022 til januar 2023. Fra desember 2022 til januar 2023 ser vi en økning på 7,8 prosent. – Vi forventer høy aktivitet i leiemarkedet og sterkt press på leieprisene i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

- annonse -

I januar kostet det i gjennomsnitt 11075 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med forrige måned øker leieprisene med 4,8%. Sammenlignet med januar i fjor øker leieprisene med 9,6%. 

En 2-roms i Oslo kostet i gjennomsnitt 15005 kroner. Dette gir en økning på 2,6% sammenlignet med desember og en økning på 7,7% sammenlignet med januar i fjor.
 
Gjennomsnittsprisen for 3-roms leilighetene øker med 6,4% sammenlignet med fjoråret. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms leilighet i Oslo i januar var 17 893 kroner.  
 
Januar har vært en måned med høy aktivitet i leiemarkedet i hovedstaden.  
– Det er fortsatt størst etterspørsel etter 2-roms leiligheter og overvekten av leietakere er unge mennesker, både single og par i etableringsfasen.  

– Det er fortsatt mange boligselgere som velger å leie ut. Vi opplever en økende tendens fra våre utleiere om å leie ut for korttidsutleie, og opplever samtidig den samme tendensen hos leietakerne. Det er enkelt å “matche” objekt og leietaker. Det er en økende interesse blant investorer som vil investere i utleieboliger, sier regionsjef, Siri Anne Bernum Halck.

I Stavanger var gjennomsnittprisen for en 3-roms leilighet 14 376 kroner i januar. Dette gir en økning på hele 18,1% sammenlignet med forrige måned og en økning på 5,3% sammenlignet med i fjor.

Antall ledige boliger i Stavanger har gått ned med 12,1% fra forrige måned.

– Vi antar at leieprisene vil fortsette den positive utviklingen i månedene som kommer, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge. 

Gjennomsnittsprisen for en 2-roms leilighet i Bergen kostet i 13 101 kroner i januar. Sammenlignet med desember ser vi en økning på hele 5,6%. 

– Det hete leiemarkedet fortsatte i januar. I januar begynte vi faktisk allerede å få en rekke henvendelser fra studenter som ønsker å leie bolig fra semesterstart til høsten. Det er nytt av i år at studentene er så tidlig ute. Vi har i mange år anbefalt leietakere å være tidlig ute for å orientere seg i leiemarkedet og finne seg et sted å bo før det verste trykket på leiemarkedet om sommeren. 

– I januar leide vi ut ca. 25 % flere boliger enn i januar 2020, som var den siste januarmåneden før pandemien. Prisutviklingen den siste tiden er jevnt stigende for de fleste boligtyper, sier daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove. 

Forrige artikkelOmsetningsrekord for Color Line
Neste artikkelFortsatt lavere matprisvekst i Norge enn våre naboland