Mathias Fischer (25) blir kommentator og debattansvarlig i TV 2.

- annonse -

– Dette er en unik mulighet til å utvikle menings- og debattjournalistikken i Norge. Det ser jeg frem til å være med på. Jeg har stor tro på at TV 2 kan ta en enda større posisjon her, sier Mathias Fischer.

Mathias Fischer er 25 år, og har jobbet i Bergens Tidende siden 2013 – mesteparten av tiden som kommentator.

– Vi skal gi seerne og leserne de de vil ha: meninger og analyser som er faktabasert, godt formidlet og gir nye blikk på det folk bryr seg om. TV 2 skal speile landet og gi et perspektiv som kommer fra et annet sted enn Marienlyst. Det er viktig både for publikum og for mediebransjen. Da er jeg glad for at TV 2 vil ha en kommentator i Bergen, og jeg håper jeg kan bidra til det mangfoldet, kommenterer Fischer.

Mathias Fischer har studert filosofi ved Universitetet i Bergen. Han har hatt forskjellige verv i Unge Venstre, og var leder av Bergen Unge Venstre fra 2011-12. Ved Stortingsvalget i 2013 var han tredjekandidat for Hordaland Venstre. Han meldte seg ut av partiet i 2013 da han fikk jobb i Bergens Tidende.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække er svært tilfreds med ansettelsen av Fischer.

– Mathias Fischer var på toppen av min ønskeliste for jobben som kommentator i TV 2. Jeg mener han er det mest spennende stemmen i de andre mediene nå. Han er faglig dyktig, kunnskapsrik og har ofte et annet blikk enn andre, sier Solbrække.

Fischer begynner i TV 2 1. september, og kommer til å ha sin faste arbeidsplass ved TV 2 sitt hovedkontor i Bergen. Han skal kommentere politikk og samfunnsliv lokalt, regionalt og nasjonalt.

– TV 2 Nyhetene er for folk flest. Vårt perspektiv er nedenfra og opp, og ikke omvendt. Vi skal alltid være mest kritiske til dem med mest makt, og vi skal følge med på hvilke konsekvenser politiske beslutninger får for folk. TV 2 er opptatt av hva som skjer i hele Norge. Derfor er det ekstra bra at kommentatoren vi aller mest ønsket oss, bor i Bergen, kommenterer Karianne Solbrække.

Forrige artikkelNytt forskningsprosjekt på kompositter kan gi billigere broer og mer pålitelige vindmøller
Neste artikkel​Telia og Kygo innleder samarbeid