Norwegians trafikktall for april viser at vel tre millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Som forventet påvirkes månedstallene av at påsketrafikken i år var i mars, samt oppstart av nye langdistanseruter.

- annonse -

Totalt 3 049 249 passasjerer reiste med Norwegian i april, 411 020 flere enn i samme måned i 2017. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 44 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 51 prosent. Fyllingsgraden var på 83 prosent, ned 3,6 prosentpoeng. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter der kapasiteten er mer enn doblet siden samme periode i fjor.

På grunn av at påsken falt i mars i år og april i fjor påvirker det trafikktallene for disse to månedene, noe som også ble understreket ved fremleggelsen for mars måned.

– Selv om påsken påvirker tallene har vi en solid passasjervekst også i april. Vi har økt kapasiteten betraktelig sammenliknet med samme måned i fjor og på langdistanse har veksten utenfor Norden vært på rekordhøye 311 prosent. I forbindelse med den store kapasitetsøkningen og nye langdistanseruter, har vi lagt ut svært mange billigbilletter for å tiltrekke oss nye reisende denne måneden, noe som påvirker yielden i april, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i april. Punktligheten var på 81,3 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner denne måneden. Totalt får Norwegian levert 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Forrige artikkel– Senterpartiets forslag er et distriktsfiendtlig gufs fra fortiden
Neste artikkelFord med bilvinduer som skal la blinde føle utsikten