Norwegian åpner selskapets første skandinaviske langdistansebase i København fra oktober hvor rundt 80 piloter skal være basert. Basen åpner i forbindelse med oppstarten av vintersesongen og vil betjene Norwegians skandinaviske langdistanseruter.

- annonse -

Norwegian oppretter dermed 80 pilotstillinger i København. Selskapet har også langdistansebaser i Amsterdam, Paris, Barcelona, Roma, London, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale og Bangkok.

– Vår langdistanseoperasjon i Skandinavia har nå vokst betydelig slik at det er naturlig for oss å etablere en base for piloter i København. Københavnbasen vil bidra til å forenkle og styrke virksomheten vår og skape lokale arbeidsplasser, sier Helga Bollmann Leknes, HR-direktør i Norwegian.

Den eksisterende basen i København har per i dag over 500 medarbeidere hvorav 200 er piloter som primært flyr på selskapets ruter i Europa.

Enighet med FPU

Etableringen av basen i Danmark har blitt gjort i samråd med den danske fagforeningen Flyvebranchens Personale Union FPU og partene har kommet til enighet:

– Vi har inngått en avtale med FPU og jeg vil gjerne takke dem for den konstruktive dialogen vi har hatt. Jeg ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med dem, fortsetter Bollman Leknes.

Forrige artikkel​Nordic Entertainment Group sikrer rettighetene til Major League Baseball
Neste artikkelColor Line starter ny godslinje mellom Norge og Tyskland