Norconsult, Norges største og et av Nordens ledende selskaper for rådgivende ingeniører, arkitekter og samfunnsplanleggere, planlegger en notering av selskapets aksjer på Oslo Børs. Selskapet har 5 500 medarbeidere og en netto omsetning på 6,6 milliarder kroner i 2021.

- annonse -

Norconsult har røtter tilbake til 1929, da selskapet Ingeniør A. B. Berdal ble etablert. Det er nå startet en prosess der målet er å notere selskapets aksjer på Oslo Børs. En børsnotering kan potensielt skje allerede i løpet av 2023 hvis interne og eksterne forhold tillater dette.

Det er medarbeiderne i Norconsult som eier samtlige aksjer i selskapet, og det er aksjonærene som har besluttet det de anser er den mest hensiktsmessige eiermodellen for selskapet fremover. I forbindelse med ekstraordinær generalforsamling mandag 9. januar stemte 95 prosent av de fremmøtte stemmene for en børsnotering.

– En børsnotering vil styrke Norconsults posisjon som Norges største, og et av Nordens ledende rådgivningsselskaper for ingeniører, arkitekter og samfunnsplanleggere. En notering på Oslo Børs åpner også for at selskapet i større grad kan vurdere strategiske muligheter som krever finansiell fleksibilitet, samtidig som vi skal ivareta alle våre dyktige medarbeideres interesser og selskapets sterke kultur, sier Nils Morten Huseby, styreleder i Norconsult.

5500 ansatte fordelt på over 130 kontorer

Nesten hundre år etter etableringen har Norconsult 5 500 ansatte fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark, samt kontorer i Polen og på Island.

– Vi ser frem til en notering på Oslo Børs og de spennende mulighetene som vil åpne seg for Norconsult på lang sikt. Investorer vil få anledning til å investere i et selskap som hver dag utvikler morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse, og som tross tøff konkurranse i markedet har levert god vekst, solide marginer og et attraktivt utbytte gjennom en årrekke, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Norconsult har via oppkjøp og sterk organisk vekst de seneste årene etablert betydelige virksomheter i Sverige og Danmark. I tillegg inngår blant annet datterselskapene Nordic – Office of Architecture, Norconsult Informasjonssystemer og Technogarden i konsernet. Dette er tre sterke merkevarer med markedsledende kompetanse innenfor henholdsvis arkitektur, digitalisering og konsulentutleie.

Forrige artikkelMatprisene falt i desember
Neste artikkelEgen bolig har aldri vært dyrere