Havila Kystruten forventer en løsning på oppgjør av gjeld for sine kystruteskip i nær fremtid, men må utsette oppstart for Havila Polaris ytterligere.

- annonse -

I påvente av juridiske avklaringer og lisens fra den irske sentralbanken, har Havila Kystruten vært forhindret fra å ta levering av sitt ferdigstilte kystruteskip, Havila Polaris. Selskapet hadde håpet å rekke oppstart i rute 7. april, men har i dag besluttet å utsette denne til 29. april.

– Avklaringene vi har søkt og hele situasjonen har vært veldig komplisert og tidkrevende. Det er beklagelig at vi ikke er i mål og må utsette oppstart og to ytterligere rundturer med Havila Polaris, sier administrerende direktør Bent Martini.

– Hvordan saker knyttet til sanksjoner løses er rett og slett nybrottsarbeid, hvor alle involverte har startet på bar bakke. Dette gjelder advokater, rettsvesen, långivere og myndigheter. Det har gjort sitt til at vår sak har dratt ut i tid. Mer tid enn noen hadde forventet da vi begynte arbeidet med å finne en lovlig løsning for snart ett år siden.

Martini ser at en løsning nå nærmer seg.

– Med tidsrammen vi nå har fått lagt foran oss er vi veldig optimistiske, og veldig nære å komme i mål. Samtidig ser vi at oppstart 7. april ikke lar seg gjennomføre. Derfor har vi valgt å utsette oppstart til 29. april, og vi forventer at dette blir den siste utsettelsen for Havila Polaris.

– Vi forstår at utsettelser og forsinkelser skaper usikkerhet og gjør mange utålmodige. Vi er også veldig utålmodige, og ønsker virkelig å få vårt ferdigstilte skip i drift langs den historiske kystruten så fort som mulig, avslutter Martini.

Forrige artikkelNyboligmarkedet er fortsatt i fritt fall
Neste artikkel– Detaljhandelen står ovenfor et tøft år