KLP går inn som eier i Stena Renewable AB, og skal sammen med AMF Pensionsförsäkring AB og Stena Adactum AB videreutvikle det store vindkraftselskapet.

- annonse -

– Investeringen bidrar til vår satsing på bærekraftige investeringer og ønsket om å finne attraktive investeringsmuligheter som preges av stabilitet og forutsigbarhet for våre pensjonskunder. Vi er veldig fornøyd med å kunne gjøre en klimavennlig og langsiktig investering i et stort, svensk vindkraftselskap, sier Aage Schaanning, konserndirektør økonomi og finans i KLP.

Stena Renewable AB er et av Sveriges største landbaserte vindkraftselskaper med 94 verk og en installert kapasitet på 244 MW. Selskapet har også en konkurransedyktig prosjektportefølje på 150-200 turbiner med en planlagt installert kapasitet på over 600 MW. Dette innebærer fremtidige investeringer på omtrent seks milliarder svenske kroner.

KLP og AMF Pensionsförsäkring AB har inngått avtale om å overta en betydelig andel av Stena Renewable ABs aksjer fra Stena Adactum AB. Med nye eiere på plass vil Stena Renewable AB ha kapital til å finansiere sin omfattende prosjektportefølje.

Mulig investering på 1,5 milliarder

KLP vil eie 30 prosent av aksjene i Stena Renewable AB og investeringen er på ca 650 millioner svenske kroner. Stena Renewable AB har også behov for å finansiere fremtidige prosjekter som ikke er byggeklare ennå. Den totale investeringen for KLP frem til 2021 kan da være ca 1,5 milliarder svenske kroner.

– Stena Renewable AB er godt posisjonert for å levere samfunnsviktige tjenester på en bærekraftig måte i et marked som vokser. Vi har stor tro på stabil og god avkastning fra denne investeringen, sier Aage Schaanning.

Forrige artikkelNorwegian gjenåpner rute til populært reisemål
Neste artikkelI dag kommer skattepengene