– Med Lyse som ny eier skal selskapet bygge et nasjonalt 5G-nett som vil få kundene til å trekke på smilebåndet.

- annonse -

Kun få måneder etter at Ice fikk industrikonsernet Lyse som ny eier, har konsernet gitt grønt lys for milliardinvesteringer i videre utbygging av nasjonalt 5G-nett. Det innebærer 3200 basestasjoner som skal oppgraderes, og rundt 3900 nye basestasjoner skal rulles ut.

– Vi bygger for kunden. De fleste som bytter mobiloperatør velger Ice, og slik skal det fortsette. Med støtte fra vår industrielle eier kan vi tenke framtidsrettet, slik at vi både kan utfylle og ligge et hestehode foran kundenes behov. 5G og kraftig økning i kapasitet i nettet vil komme alle kundene til gode, på både mobil og mobilt bredbånd, sier Eivind Helgaker som er administrerende direktør i Ice.

Ice har hatt positiv kundevekst 28 kvartaler på rad, som er antall kvartaler siden Ice startet å selge mobilabonnement. Med oppgraderingene av nettet er Ice sikre på at den veksten vil fortsette, samtidig som kundene får bedre dekning og høyere hastigheter. Ice har i dag over 700.000 kunder.

Bilde av mobilmast
Bilde av mobilmast. Foto: Ice.

– Helt nødvendig

Politikere og myndigheter har i mer enn 20 år sett det som kritisk å sikre norske mobilkunder tilgang til et tredje nett.

– Våre investeringer vil sørge for enda bedre tilbud og tjenester over hele landet, og er et nødvendig bidrag til digital sikkerhet og beredskap, sier Helgaker.

Milliardene skal investeres i løpet av de neste årene, og kommer i form av tusenvis av nye basestasjoner, i tillegg til oppgradering av samtlige eksisterende.

For generell dekning for mobil vil frekvensbåndene 700 og 800MHz være sentrale. De fleste av basestasjonene vil derimot bli bygget med 700, 800, 1800, og 2100MHz for å sikre både god dekning og kapasitet. I tillegg vil Ice ta i bruk 3,6GHz-båndet på et høyt antall basestasjoner for å sikre at nettet er rustet for kraftig vekst forbruket, og dermed ligge foran kundens behov.

Mobilnett og fast trådløst bredbånd

Lyse har gjennom Altibox og Ice 35,7 prosent av samtlige 4G- og 5G-frekvenser, som er godt nytt for laget som er ansvarlig for utbyggingen.

– Dette gjør at vi kan bygge et mobilnett i verdensklasse til både mobiltelefoni, mobilt bredbånd og fast trådløst bredbånd. Nå starter vi også rekruttering av mange nye kolleger som vi trenger for rask og effektiv utrulling, sier Mette Olsen Killingberg som leder arbeidet med utrulling av de nye basestasjonene.

Altibox har hittil kun fokusert på tjenester levert over fiber, men med den kommende utbyggingen av 5G-nettet vil fast trådløst bredbånd (FTB) også kunne gi bredbåndskunder over hele landet tilgang til Altibox sine tjenester. I tillegg vil kundene som ikke kan, eller ikke ønsker å grave helt frem til huset, få et godt alternativ til fiber. Altibox har markedets mest fornøyde bredbåndskunder og det er naturlig at enda flere vil ønske å få muligheten til å bli kunde.

Forrige artikkel60 prosent omsetningsvekst på festivaler i juni
Neste artikkelPrisen på borettslagsboliger stiger