Salgsprisene steg med 1,5% på landsbasis i februar, samtidig som leieprisene har økt jevnt. Dette gir samlet en god avkastning på eiendomsinvesteringer, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal, i Utleiemegleren.

- annonse -

Det kostet i gjennomsnitt 10.221,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i januar. Dette er en reduksjon på 2,3% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 2%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.565,- kroner, dette er en reduksjon på 0,7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 1,6%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 16.436,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en reduksjon på 1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 2,2%.

– Leieprisene var stabile i Oslo i februar, med små endringer. Markedet er preget av færre boliger til salgs og til leie, noe som på sikt kan påvirke leieprisene, sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

En 2-roms i Stavanger koster i gjennomsnitt 11.126,- kroner per måned, en økning på 4% sammenliknet med forrige måned og en økning på 6,3% sett mot samme måned året før. En 3-roms kostet i gjennomsnitt 12.544,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 14,1%, og en nedgang på 16.4% sammenliknet med februar 2021.

– Gjennomsnittsprisene kan variere en del fra måned til måned avhengig av standard og størrelse på de boligene som leies ut. Til tross for nedgangen for 3 roms anser vi og fortsatt å være i en positiv trend, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Antall ledige boliger i Stavanger på finn.no teller i dag 275 boliger som er 4,5 % færre enn forrige måned. Trenden med et lavere tilbud bidrar til at vi tror leieprisene utover våren vil være stigende. Vi ser at flere av de store bedriftene i regionen etterspør boliger til nyansatte.

– Vi ser også en trend at flere tar kontakt med oss for å få råd i forbindelse med investering i bolig for utleie, sier Hauge.

Forrige artikkelStabile trafikktall for Norwegian
Neste artikkelTrønderEnergi og HitecVision etablerer nytt selskap