Fiskeriminister Per Sandberg besøker Kina i slutten av mai.

- annonse -

– Kina er et viktig marked for norsk sjømat. Samtidig er det et enormt potensial for videre utvikling av handelen med sjømat. Besøket blir viktig for å følge opp arbeidet med protokollen om eksport av laks fra Norge til Kina som ble undertegnet i fjor, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Under besøket til Kina skal Sandberg ha politiske samtaler med ministeren for veterinærmyndighetene, og med viseminister for fiskeri i Landbruks- og distriktsdepartementet. Sandberg skal også være tilstede når China Academy of Fisheries Science og det norske Havforskningsinstituttet undertegner en samarbeidsavtale.

Fiskeriministeren skal også besøke byene Yantai, Qingdao og Sanya. Under oppholdet skal Sandberg blant annet besøke verftet som bygger Nordlaks sin havmerd, besøke et landbasert oppdrettsanlegg for atlantisk laks, fiskeforedlingsindustri og Yellow Sea Fisheries Institute.

– Kina er Norges største handelspartner i Asia. Det er store muligheter for norske bedrifter i Kina. Vi er verdensledende på sjømat, men også betydelige leverandører av teknologi, utstyr og tjenester, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Forrige artikkelAF Gruppen bygger 87 leiligheter på Skedsmokorset
Neste artikkelTUI styrker sitt Nordiske kommunikasjonsteam