Mandag 30. april er frist for å levere skattemeldingen. Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige. Har du spørsmål, kan du få hjelp fra Skatteetaten.

- annonse -

Fem dager før fristen har over 3 millioner lønnstakere og pensjonister åpnet skattemeldingen sin. Det utgjør 86 prosent av totalt 3,5 millioner som mottar skattemeldingen digitalt.

– Det er bra at så mange har åpnet skattemeldingen, vi håper de også har sjekket alle opplysningene. Er alt som står der riktig? Er det noe du selv må fylle inn, som utleieinntekter, eller formue eller inntekter i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier Jannicke Valbrek, leder for kundeservice i Skatteetaten.

Er du lønnsmottaker eller pensjonist og ikke næringsdrivende, trenger du ikke å levere skattemeldingen hvis du har sjekket den og ikke har endringer. Da leveres skattemeldingen automatisk 30. april med de opplysninger som er forhåndsutfylt.

Leveringsfrist skattemeldingen - Skatteetaten
Mandag 30. april er frist for å levere skattemeldingen. Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige. Har du spørsmål, kan du få hjelp fra Skatteetaten. Foto: Skatteetaten

Skatteetaten hjelper deg i mange kanaler

For de som har spørsmål om skattemeldingen, er det mye nyttig informasjon å finne på skatteetaten.no, for eksempel veivisere og kalkulatorer.

– Du finner svar på det meste på skatteetaten.no, men står du fast eller trenger hjelp, sitter flere hundre veiledere parate til å svare på spørsmål om skattemeldingen både på telefon, chat og Facebook. Er du usikker på noe, ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg før fristen.

– Vi vet også at det er nesten en halv million som ennå ikke har åpnet skattemeldingen sin. Er du blant de, bør du bruke de siste dagene til å ta en sjekk, sier Valbrek.

Forrige artikkelTUI styrker sitt Nordiske kommunikasjonsteam
Neste artikkelBøndene krever 1,8 milliarder i jordbruksoppgjøret