Som følge av regjeringens strenge smittevernstiltak, har Color Line besluttet å ta M/S Color Magic midlertidig ut av drift på ruten Oslo-Kiel fra 29. desember og søsterskipet M/S Color Fantasy fra 10. januar.

- annonse -

Beslutningen vil innebære varsel om permittering til i overkant av 700 ansatte. Color Line opplevde god etterspørsel på alle sine ruter i perioden fra Norge og destinasjonslandene gjenåpnet i løpet av september og frem til innføringen av nye smittevernstiltak i desember.

– Vi ønsket i det lengste å unngå denne beslutningen som rammer våre ansatte rett i forkant av julehøytiden. Dessverre har vi ingen mulighet til å opprettholde et bærekraftig passasjertilbud mellom Norge og Tyskland etter at regjeringen innførte nye og strenge koronatiltak. Beslutningen om å ta Color Magic og Color Fantasy midlertidig ut av drift innebærer dessverre varsel om permittering til i overkant av 700 ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

I samme periode vil Color Line øke frekvensen til transportskipet M/S Color Carrier til tre ukentlige rundturer på ruten mellom Oslo og Kiel, slik at rederiet opprettholder det samfunnskritiske tilbudet til sine fraktkunder.

Color Lines virksomhet påvirkes sterkt av regjeringens smittevernstiltak, som gjeninnføring av avstandskrav, skjenkestopp og andre kontaktbegrensende tiltak. Dette i tillegg til kravene om registrering og testing av alle innreisende til Norge.

– Gjennom regjeringens innskjerpelser har vi i praksis blitt nedstengt midt i den viktige julesesongen. Regjeringens forslag til kompensasjons- og støtteordninger er lite dekkende for store arbeidsgivere, og forslaget til lønnsstøtte mangler forutsigbarhet og har ikke en egnet innretning, blant annet på grunn av kravet om at man ikke kan ha noen permitterte dersom man skal få lønnsstøtte. Etter snart to år i pandemiens frontlinje, må vi dessverre nok en gang redusere produksjonen og gi permitteringsvarsel til et stort antall av våre ansatte, sier Kleivdal.

Rederiet har allerede tatt M/S Color Viking midlertidig ut av drift på ruten Sandefjord-Strømstad, som har medført varsel om permittering av i underkant av 100 ansatte. På denne ruten er tilbudet derfor blitt redusert til to daglige rundturer med M/S Color Hybrid. Color Line fortsetter sitt nåværende tilbud på rutene til Hirtshals fra Kristiansand og Larvik, med M/S SuperSpeed 1 og M/S SuperSpeed 2.

Forrige artikkelNøkterne forventninger til boligprisene i 2022
Neste artikkel– Takket nei til å selge InterPadel