Bane NOR Eiendom AS har kjøpt Grønland 32, rett ved Drammen stasjon, for 335 millioner kroner som et ledd i deres satsning på knutepunktutvikling i Drammen.

- annonse -

Eiendommen, som er kjent som Statens Hus, ble kjøpt for 335 millioner kroner. Den består av et velholdt kontorbygg på ca 7.400 kvm som ble bygget i 1996 og er leid ut til offentlige leietakere. Årlig leie er på rundt 18 MNOK og den største leietakeren er Vestre Viken HF.

Morten Austestad, direktør utvikling, Bane NOR Eiendom
Morten Austestad, direktør utvikling, Bane NOR Eiendom. Foto: Bane NOR Eiendom.

– Vi ønsker å legge til rette for en helhetlig utvikling av knutepunktet Drammen stasjon, sier Morten Austestad, direktør utvikling, Bane NOR Eiendom. Selskapet er allerede i gang med å planlegge utviklingen av naboeiendommen Skamarken, som i dag brukes til parkering av tog.

– Drammen går gjennom en av landets mest spennende modernisering og byutvikling. Vi er med på det og vil gjøre det lettere for folk å reise til og fra Drammen på en miljøvennlig måte.

Grønland 32 ble kjøpt direkte av Entra. Bane NOR Eiendoms juridiske rådgiver i prosessen har vært Advokatfirmaet Thommessen.

Forrige artikkelForbrukslån har økt med 900 mill. siste måned
Neste artikkelVår Energi bekrefter oljefunn nær Goliat i Barentshavet