Kygo og Telia innleder et samarbeid som skal gjøre det enkelt og morsomt for alle å lage musikk. Kygo er mentor og deler sin erfaring og lærer bort grunnprinsippene bak en hitlåt, mens Telia har utviklet appen Soundmaker der du kan skape dine egne låter, lagre dem og dele dem med alle du vil.

- annonse -

Sammen har de utviklet seks små filmer kalt Telia og Kygo Sessions hvor Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll) er mentor og forklarer grunnprinsippene bak en hitlåt. Inspirert av dette har Telia også utviklet appen Telia Soundmaker. Appen er gratis og enkelt å bruke – og dermed er det duket for masse eksperimentering og musikkglede.

– Vi håper at appen kan inspirere folk til å utforske mulighetene som ligger i denne type teknologi, sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat. – Nå kan alle leke, eksperimentere og lære å lage sin egen musikk, og hvem vet, kanskje bli den neste Kygo?

Målet med Soundmaker er altså å gjøre terskelen for å lage egen musikk enda lavere, slik at du kan leke deg frem til lyden du liker. Med appen kan du enkelt lage musikk, lagre den slik at du kan høre på det ferdige resultatet, og dele den med de du vil. Appen inneholder rytmer, bassganger og akkorder du kan tilpasse og sette sammen på din egen måte. Du kan også legge på sang – alt bare ved å trykke og sveipe på smarttelefonen din. Underveis gir Kygo deg videotips om hva du kan begynne med, hvordan du kan bygge opp en melodi, og hva du bør tenke på når du former musikken.

– Dette er et spennende samarbeid, der teknologi møter kultur, sier Lofthus. – Vi har dessuten flere felles verdier: Kygo ønsker å gi noe tilbake og lære andre hvordan de kan lage sin egen musikk, og vi ønsker å gjøre teknologi tilgjengelig slik at alle har samme mulighet til å gjøre nettopp det. Appen er gratis og enkel å bruke, og dermed er det duket for masse eksperimentering og musikkglede.

Fra barnerommet ut i verden

Det er nemlig ikke lenger nødvendigvis slik at veien til å lage sin egen musikk går via mange år i korps eller hos spillelærer. For mange av dagens aller største DJs og musikere startet eksperimenteringen på barnerommet, foran PC’en og med teknologi lett tilgjengelig.

– Alle har musikk i seg, og alle burde få ut den musikken, mener Kyrre Gørvell-Dahll. – Jeg hadde nettopp sluttet å ta pianotimer da jeg oppdaget at jeg kunne bruke datamaskinen til å lage sanger. I begynnelsen kunne jeg bruke hele natten foran maskinen. Jeg fant en melodi jeg likte og la på lag på lag med akkorder, beats og effekter. Men jeg brukte lang tid på YouTube, for å lære meg verktøyene. Jeg tror Soundmaker kan gjøre det lettere for unge å komme i gang selv, et første skritt på veien ut i verden.

I Kygo Sessions, en serie små filmer, forteller Kygo hvordan han tenker når han lager en EDM-låt (elektronisk dansemusikk), og hvordan du kan lage din egen – trinn for trinn.

Samarbeidet med Kygo Sound innebærer også at Telia selger deres lydprodukter i sine salgskanaler.

Forrige artikkelNy kommentator og debattansvarlig i TV 2
Neste artikkelNy Vipps-rekord på 17. mai