Gjensidige Forsikring selger Gjensidige Bank til Nordea. Samtidig er det inngått et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid mellom Nordea og Gjensidige i Norge.

- annonse -

– Vi er overbevist om den strategiske betydningen av å tilby både forsikrings- og bankprodukter til våre kunder i Norge. Vår partneravtale med Nordea vil sørge for at Gjensidige kan distribuere et bredt spekter av bankprodukter til både privat- og næringslivskunder, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.

Avtalen vil også skape muligheter for å utvide kundetilfanget gjennom den ledende banken i Norden, som har digitalisering og innovasjon høyt på agendaen.

– Vi er veldig glade for avtalen og ser frem til tett samarbeid med Nordea, sier konsernsjefen.

– Vi ser Nordea og Gjensidige som naturlige strategiske partnere, med sterke interne kulturer og verdisett som utfyller hverandre godt. Vi er sikre på at kundene vil få glede av flere og bedre tjenester og tilbud som følge av at to store og solide aktører nå søker sammen, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

Avtalen omfatter hele Gjensidige Bank. Det avtalte vederlaget er på 5,5 milliarder kroner. Transaksjonen ventes å bli gjennomført i løpet av første kvartal neste år, under forutsetning av godkjennelse fra relevante myndigheter.

– Banken har hatt en meget god vekst og lønnsomhetsutvikling siden etableringen i 2006. Styret og administrasjonen har nå kommet til at salg kombinert med den strategiske partneravtalen med Nordea er til det beste for konsernets videre vekst og verdiskaping, sier Baastad.

Virksomheten i banken vil fortsette som før inntil overtakelse, som forventes å skje i første kvartal 2019.

Forrige artikkelOBOS inn i fibernettmarkedet
Neste artikkelNexans vinner stor sjøkabelkontrakt fra Equinor