Schibsted blir hovedeier i det svenske tech-selskapet Turnr: – Blir utrolig spennende å utvikle videre.

- annonse -

Schibsted Ecommerce & Distribution, majoritetseier i vekstraketter som Helthjem og Morgenlevering, kjøper seg nå inn i det svenske tech-selskapet “Turnr”. Den svenske startupen, som har begynt å rulle i Sverige, skal nå tilgjengeliggjøres for kunder i Norge via Helthjem-nettverket. 

– Vi heier på selskaper som tør å satse. Turnr har utviklet et unikt konsept som skal forenkle returer, samtidig som de ønsker å redusere miljøfotavtrykket. De har vist gode resultater til nå, og det blir utrolig spennende å utvikle videre, sier direktør i Schibsted Ecommerce & Distribution, Cathrine Laksfoss.

Utfordring for netthandelen
Årlig leveres det ut over 100 millioner pakker i Norge som kommer via netthandel, men der hvor andelen returer i fysiske butikker ligger på ca. 8 prosent, returneres rundt 1 av 4 pakker kjøpt over nettet. Flere undersøkelser viser at returnerte varer kan reise flere tusen kilometer på tvers av en rekke land på veien mot ny eier – med Turnr og Helthjem kan dette kuttes drastisk. 

– Vi har allerede nettverket på plass, så nå ønsker vi sette fart på det grønne skiftet i vår næring. Dette er bare begynnelsen på en rekke investeringer vi ønsker å gjøre for å bygge nye, mer bærekraftige netthandelsløsninger i det nordiske markedet, sier Laksfoss.

Gode testresultater
Turnr-plattformen vil fasiliteres via Helthjem-nettverket, som årlig leverer ut over 13 millioner netthandelspakker. Nesten to millioner sendinger gjøres mellom privatpersoner, og undersøkelser viser at 90 prosent benytter denne tjenesten til gjenbrukshandel. Håkon Høst Brunsell, leder for Schibsteds Ecommerce-satsing, er tydelig på hva som er målet fremover for divisjonen:

– Visjonen vår er klar: vi ønsker å legge til rette for sirkulær handel og gjøre det enklere å ta mer bærekraftige beslutninger i handlehverdagen, sier Brunsell.

Med-gründer av det svenske oppstartsselskapet Turnr, Daniel Mattebo, forteller at han gleder seg til å sette i gang med dette: 

– Vi er ekstremt stolte over at Schibsted er med på reisen mot en bedre fremtid. Deres uttalte bærekraftsarbeid, tidligere merittliste og vilje til innovasjon gjør dem til en viktig del av Turnrs arbeid for en enklere og mer bærekraftig retur, sier Mattebo. 

Forrige artikkelLyse kjøper mobiloperatøren Ice
Neste artikkel– Klarna vokser raskt i Frankrike og Italia