Nærmere 3,5 millioner passasjerer valgte å fly med Norwegian i mai, en økning på 17 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Norwegians trafikktall for mai viser en kapasitetsvekst på 51 prosent. Denne veksten vil avta utover høsten og inn i 2019.

- annonse -

Totalt 3 421 460 passasjerer reiste med Norwegian i mai, 497 863 flere enn i samme måned i 2017. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 51 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 51 prosent. Fyllingsgraden var uendret på 86,5 prosent.

– Vi har økt kapasiteten betraktelig sammenliknet med samme måned i fjor og på langdistanse har veksten vært sterkest utenfor Norden. Selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt, noe som betyr at lave priser, nye og mer komfortable fly og et godt rutetilbud tiltrekker mange nye reisende, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

– Vi har nå vært gjennom en lang periode med sterk vekst og betydelige investeringer, til blant annet etablering av nye baser og opplæring av flere tusen nye medarbeidere. Strategien har vært å bygge et sterkt, konkurransedyktig selskap og fremover vil vi høste av det vi har sådd, til det beste for kundene, de ansatte og aksjonærene, fortsetter Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i mai. Punktligheten var på 77,3 prosent og ble påvirket av flygelederstreik i Frankrike.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner og én Boeing 737 MAX 8 denne måneden. Totalt får Norwegian levert 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden.

Forrige artikkelNytt overhode i Q-familien – Verdenspremiere på Audi Q8
Neste artikkelVi bruker mer penger på ferie enn noen gang