Orkla Food Ingredients har inngått en avtale om kjøp av sveitsiske Hans Kaspar og styrker med det sin posisjon innen konfeksjons- og iskremingredienser.

- annonse -

– Hans Kaspar tilbyr ingredienser av høy kvalitet basert på naturlige råvarer uten tilsetningsstoffer, tilpasset moderne forbrukertrender. Med lang historikk og godt renommé har selskapet veletablerte kundeforhold med flere av Europas ledende sjokolade- og iskremprodusenter. Hans Kaspar har en sterk posisjon i et segment som Orkla kjenner godt gjennom vår ingrediensvirksomhet, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

Hans Kaspar er en ledende spesialist innen tilvirkning av ingredienser til sjokolade- og iskremprodusenter. Selskapet har hovedkontor og produksjonsfasiliteter utenfor Zürich i Sveits. Over halvparten av selskapets inntekter kommer fra internasjonalt salg.

Virksomheten vil inngå i forretningsområdet Orkla Food Ingredients og blir en del av OV Group (tidligere Orchard Valley Foods) sammen med selskaper som Candeco, Confection by Design og Cake Décor.

– Hans Kaspar ekspanderer OV Groups geografiske nedslagsfelt og gjør at OV Group kan vokse sin posisjon i Europa i tråd med strategien til Orkla Food Ingredients. Samtidig vil Hans Kaspars premium produkter supplere OV Groups eksisterende produktportefølje, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Johan Clarin.

Hans Kaspar ble etablert i 1925 og har i dag 31 ansatte. Selskapet hadde en omsetning på CHF 13.3 millioner (ca. NOK 125 millioner) i 2020.

Hans Kaspars ledende ansatte vil fortsette i selskapet etter transaksjonen er gjennomført og arbeide sammen med Orkla Food Ingredients om videre utvikling av Hans Kaspar som en sveitsisk produsent av kvalitetsingredienser.

Transaksjonen ventes gjennomført i løpet av tredje kvartal 2021.

Forrige artikkelHunter Group gir utbytte
Neste artikkelRekordhøy opptur i økonomiske forventninger