Leieprisene nasjonalt i Utleiemeglerens portefølje øker med 8% sammenlignet med februar i fjor.

- annonse -

– Tilbudet av utleieboliger øker, men etterspørselen fra leietakerne øker mer. Vi forventer at etterspørselen fra leietakerne vil øke vesentlig frem imot sommeren. Dette vil gi et utfordrende leiemarked med stigende leiepriser, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

Leieprisene for alle boligtyper i Oslo øker med 11,3% sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med januar går leieprisene ned 0,96%.

I februar kostet det i gjennomsnitt 11 950 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo. En 2-roms i Oslo kostet i gjennomsnitt 15238 kroner. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms i Oslo var 18 582 kroner i februar.

Vi opplever et bra marked med god interesse på alle leilighetene som er annonsert. Det er størst etterspørsel etter 2- og 3- roms leiligheter i sentrale områder, noe som også gjenspeiler seg i leieprisene.

– Det har generelt vært høyere aktivitet i leiemarkedet hittil i år enn tidligere år, og oppdragsinngangen er også høyere. Investorene har trukket tilbake til Oslo. Dette er med på å øke oppdragsinngangen og vil trolig gi flere utleieboliger på markedet fremover, sier regionsjef i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck.

Leieprisene i Bergen holder seg stabile og øker med 0,1% sammenlignet med februar i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene med 2,9% for alle boligtyper.

I februar kostet det i gjennomsnitt 9 500 kroner å leie en 1-roms leilighet i Bergen. En 2-roms kostet i gjennomsnitt 12 409 kroner. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms i Bergen var 14 538 kroner i februar.

I februar leide vi ut like mange boliger som i januar og hele 32 % flere boliger enn i februar 2020. Det er høy aktivitet på leiemarkedet i Bergen for tiden.

– Det trege salgsmarkedet de siste månedene har gjort at det er flere boliger på leiemarkedet, og vi har ikke lenger fullt så stor respons på annonsene våre, som vi hadde for noen måneder siden. Det er imidlertid fortsatt bra trykk på de fleste boligtyper. Pr. i dag er det 650 annonser for boliger til leie i Bergen, som er noe lavere enn normalt for sesongen, sier daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove. 

Leieprisene for alle boligtyper øker med 7,13% i Utleiemeglerens portefølje i Stavanger siden februar i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene totalt med 18,47%.

Gjennomsnittsprisen for en 2-roms kostet i gjennomsnitt 12 055 kroner. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms i Stavanger i februar var 14 805 kroner.

Antall ledige boliger til leie har gått ytterligere ned fra 268 og ligger nå på 243 objekter i vårt område. Generelt har det vært høy aktivitet på ledige boliger, noe som har resultert i at leieprisene tenderer opp.

– Sett i lys av at det er relativt få ledige boliger i markedet antar vi at leieprisene vil ha en stigende utvikling i månedene som kommer, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge. 

Leieprisen for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje i Trondheim viser en nedgang på 4,58% sammenlignet med februar i fjor. Sammenlignet med januar øker leieprisene i Trondheim med 2,90%.

I februar kostet det i gjennomsnitt 8500 kroner å leie en 1-roms leilighet i Trondheim. En 2-roms kostet i gjennomsnitt 12 166 kroner og en 3-roms kostet 14 694 kroner.

Utleiemegleren Trondheim overtok i mars 2022, utleie og forvaltning av en større eiendomsportefølje eid av NREP. Denne porteføljen består av blant annet Camp Trondheim med 220 studentboliger på Persaunet. NREP er en av Nordens ledende eiendomsutviklere og står bak studentboligkonseptet UMEUS som tar utgangspunkt i studentenes behov og velferd. Disse studentboligene som også har en del hybelkontrakter fører til at snitthusleien totalt gikk noe ned for kontoret.

– Dette kan ikke ses på som en nedgang i leieprisene totalt eller markedet for øvrig. Camp Trondheim er en av Trondheims nyeste studentbyer som er sentralt plassert i forhold til det meste i Trondheim. Kort vei til NTNU og sentrum. Studentene er allerede godt i gang med å sikre seg bolig til skoleåret 23/24 og vi anbefaler alle å sikre seg bolig allerede nå, sier daglig leder i Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

I Kristiansand øker leieprisene for alle boligtyper med 11,75% siden februar i fjor.

– Februar er normalt sett en roligere måned. Markedet etterspør rekkehus/tomannsboliger og eneboliger i etablerte områder. Hybler og bofelleskap utgjør 38 % av totalen av utbudet utleieboliger, som betyr at det er overdekning i markedet av denne type boliger, sier daglig leder i Utleiemegleren Kristiansand, Tor-Gunnar Albert. 

Forrige artikkelSterke trafikktall for Norwegian i februar
Neste artikkelStoreier selger i Gaming Innovation Group