Oppdrettsselskapet Cermaq vil fryse investeringer i Norge som følge av forslaget om grunnrenteskatt. – Vi vil vente på en klarere forståelse av kunngjøringen i forrige uke og det endelige forslaget til grunnrenteskatt, sier konsernsjef Steven Rafferty.

- annonse -

–  Med bakgrunn i det nye forslaget har vi ikke noe annet valg enn å legge investeringsplaner på is. Forslaget vil påvirke vekst og jobbskaping i mange kystkommuner vi opererer i, sier Rafferty.

Fryser milliardinvesteringer

Cermaq har investert mer enn 5 milliarder kroner i de to oppdrettsregionene i Nordland og Finnmark siden 2016. Intensjonen var å investere et tilsvarende beløp i årene som kommer.

Cermaq Norway har 680 ansatte i Nordland og Finnmark. Selskapet er et av Nord-Norges største oppdrettsselskaper med 4 ferskvannsanlegg, 43 sjøanlegg og 2 prosessanlegg, samt et visningssenter på Hamarøy. Lakseproduksjonen er lokalisert i Steigen, Hamarøy, Bodø, Narvik og Øksnes kommuner i Nordland, og Loppa, Alta, Hammerfest og Måsøy kommuner i Finnmark.

– Som en stor arbeidsgiver i disse kommunene ønsker vi å bidra til vekst. Vi planla et nytt settefiskanlegg i Hasvik kommune i Finnmark som ville bidra med 30 nye arbeidsplasser, men det prosjektet er nå lagt på is, sier han.

Forrige artikkelKraftig prisfall for brukte OBOS-boliger
Neste artikkelKraftig fall i boligprisene i september