Havila Kystruten har sett seg nødt til å kansellere også den kommende rundturen med Havila Capella, da det ikke har kommet på plass en løsning som gjelder forsikring av skipet.

- annonse -

Som meldt i tidligere pressemelding, sist 9. mai 2022, avslo Utenriksdepartementet dispensasjonssøknad som gjaldt forsikring av skipet, til tross for at Havila Kystruten hadde fått dispensasjon til å drifte skipet i en periode på 6 måneder.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne en midlertidig løsning for å sette Havila Capella tilbake i rute. Samtidig jobber vi med en permanent løsning som innebærer at vi overtar eierskapet i skipet, forklarer administrerende direktør Bent Martini.

– Dette er en krevende situasjon for oss, og det er vanskelig å gi noen signaler på hvor lang tid dette vil ta.

Neste planlagte rundtur for Havila Capella har planlagt avgang torsdag 26. mai kl. 20.30 fra Bergen, og seilasen er nå kansellert.

– Så lenge vi ikke har en løsning klar i dag, har vi ingen andre valg enn å kansellere den neste rundturen. Det er sterkt beklagelig, først og fremst for alle våre gjester, men også for selskapet vårt, avslutter Martini.

Forrige artikkelFire av ti nye OBOS-leiligheter selges med boligkjøpsmodeller
Neste artikkelSterk vekst i boligprisene i mai