Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i august. Totalt valgte over 3,6 millioner passasjerer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 10 prosent fra samme periode i fjor. Fyllingsgraden var nær 90 prosent for hele rutenettet og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

- annonse -

Totalt 3 615 319 passasjerer reiste med Norwegian i august, 335 794 (10 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 33 prosent. Fyllingsgraden var 89,6 prosent for hele rutenettet og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise. Jeg vil særlig trekke fram langrutene våre der etterspørselen er svært god og fortsetter å øke, ikke minst mellom London og USA og Paris og USA. Vi ser også at reisende fra andre kontinenter i økende grad flyr videre til andre destinasjoner i Norwegians europeiske rutenett, noe som understreker viktigheten av en sterk og sømløs operasjon på tvers av den europeiske og internasjonale virksomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

– Det er også positivt at selv med en betydelig økning i antall tilgjengelige seter fyller vi flyene godt. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien avtar den nå noe, sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, fortsetter Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i august. Punktligheten var på 75,6 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 737 MAX 8 denne måneden av totalt 12 i år. I tillegg får selskapet levert 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, og har allerede mottatt selskapets to siste Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere utslippene er å investere i ny teknologi og nye fly.

Forrige artikkelOppgang i boligprisene i Stavanger
Neste artikkelHer er første glimt av Fords nye elektriske bil