NorgesGruppen kjøper 51 prosent av Dollarstore. Sammen med gründerne av selskapet ønsker NorgesGruppen å bidra til å videreutvikle et unikt kjedekonsept i markedet for lavpris non-food.

- annonse -

Med denne investeringen blir NorgesGruppen majoritetseier, mens gründerne Gudmundur As Birgisson og Sigurbjørg Sigurbjørnsdottir eier resterende.

NorgesGruppen jobber kontinuerlig med å utvikle butikktilbudene til forbruker. Dollarstore, som ble etablert i 2019, er en ny kjedesatsning som tilbyr noe annerledes og nytt i det norske markedet.

De siste årene har bransjeglidning vært en trend, der Dollarstore har inntatt en utfordrerposisjon. Gründerbedriften har et innovativt og annerledes sortiment som skiller seg fra øvrige aktører, med andre type merkevarer enn de som tilbys i markedet til faste runde prispunkter, som 10, 20, 30 og 50 kroner. De selger varer innen hus og hjem, personlig pleie, hobby, vask og rengjøring, fritid, samt sjokolade og snacks. Dette er kategorier som i økende grad etterspørres og selges hos mange ulike kjeder i Norge og i grensebutikkene i Sverige.

– Samarbeidet med Dollarstore gir oss en mulighet til å bygge ny og bredere kompetanse innen non-food, sier konsernsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen. Dette er en spennende gründerbedrift som tilbyr et sortiment som vi ser treffer godt blant folk. Vi ser et stort potensial i å videreutvikle eksisterende tilbud sammen med gründerne av selskapet og skape enda større konkurranse i markedet, sier Hollevik videre.

NorgesGruppen er opptatt av å tilby varer til ulike forbrukergrupper og handlesituasjoner. Med storhandelskjeden Gigaboks, som nylig ble lansert, tilbyr NorgesGruppen noe til storfamilien. Gjennom Dollarstore er formålet å videreutvikle nyttige varer til hjemmet for folk flest, og på sikt integrere Dollarstore som en nasjonal lavpriskjede innen non-food i NorgesGruppen.

– Jeg ser virkelig frem til å vokse og utvikle Dollarstore sammen med NorgesGruppen, sier gründer Gudmundur As Birgisson. Sammen skal vi lage et nytt lavpriseventyr i Norge, sier han videre.

Dollarstore ble startet i 2019 og har tre butikker, hvorav to ligger på Grønland, en på Furuset i Oslo og en i Grimstad. I tillegg selger Dollarstore sine varer gjennom en nettbutikk.

Forrige artikkelVisma kjøper utleie- og forvaltningsplattformen Hybel
Neste artikkelKomplett og NetOnNet slår seg sammen