Onsdag morgen kom Flyr med passasjertall for agusut. Tallene viser at selskapet fraktet totalt 208.300, noe som er en nedgang på 50.000 fra juli. Fyllingsgraden var på 71,6 prosent og punktligheten var på 80 prosent.

- annonse -

Etter børsåpning onsdag faller Flyr-aksjen mer enn 5 prosent.

– Fremover ser vi det samme bildet som de aller fleste av våre bransjekolleger, nemlig at det er stor usikkerhet rundt etterspørselen fordi folk flest får mindre å rutte med når renter, strøm og mat blir betydelig dyrere. Vi skal fortsette å tilpasse oss den etterspørselen vi opplever og det har vi mulighet til fordi vi er små, tilpasningsdyktige og effektive, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

I august hadde Flyr i gjennomsnitt elleve fly i drift, en fyllingsgrad på 71,6 prosent og en yield på NOK 0,56, noe som er 15 øre mindre enn i juli. Enhetsinntekten (PASK) for august var NOK 0,42 og gjennomsnittlig PASK siste 12 måneder er NOK 0,42.

Flyr gjennomførte 99 prosent av de planlagte flygninger denne måneden. Etter en juli måned preget av mannskapsmangel på en rekke flyplasser i Europa, samt kapasitetsbegrensninger i luftrommet i Europa, ble det bedring i august og totalt var Flyrs punktlighet på 80 prosent, hvorav 97 prosent av flygningene landet mindre enn en time forsinket.

Flyr mottok i slutten av august ytterligere et fabrikknytt fly av typen Boeing 737-8 og flåten består nå av totalt 12 fly, med en gjennomsnittsalder på 4,8 år. Denne flytypen har opp mot 15 prosent lavere drivstofforbruk og miljøutslipp enn foregående modeller.

Forrige artikkelOBOS og Hafslund Ny Energi starter nytt solenergi-selskap
Neste artikkelFærre vil kjøpe hytte – flere leier ut