Møller Bil Sverige er i gang med å bygge et eksklusivt Audi-anlegg i Gøteborg.

- annonse -

– Dette gir oss store muligheter til å vokse videre i det svenske markedet, sier Stein Ivan Solbakken, VD og regiondirektør for Møller Bils virksomhet i Sverige. Anlegget åpner sommeren 2019.

Møller Mobility Group har gjennom mange år bygget opp sin bilforhandlervirksomhet i Norge, Sverige og Baltikum gjennom oppkjøp og organisk vekst. Møller Bil består i dag av tilsammen 67 bilforhandlere i Norge, Sverige, Estland, Latvia og Litauen. Møller Bil etablerte seg i Sverige i 2007 og er i dag Sveriges nest største Volkswagen-, Audi-, Škoda- og Seat-forhandlergruppering med til sammen 12 utsalgssteder i Midt-Sverige.

Møller Bil i Sverige har de siste årene skapt gode resultater og solgte i 2017 over 11 000 nye biler og 8000 brukte biler. Møller Bil Sverige satte nye omsetningsrekord i 2017 med 4,3 mrd svenske kroner og oppnådde også det beste resultatet noensinne. Fra å befinne seg hovedsakelig i Mälardalen i Midt-Sverige, er forhandlerkjeden nå på vei også til Sveriges nest største by.

– Vi er svært tilfredse med å få muligheten til å bygge en ny eksklusiv Audi-forhandler i Gøteborg. Det er en spennende by hvor det skjer mye på mange områder. At Audi-importøren valgte nettopp oss til å etablere en ny Audi-forhandler er veldig hyggelig og vi tar det som et uttrykk for at vi gjør en god jobb for Audi i det svenske markedet, sier Stein Ivan Solbakken VD og regiondirektør med ansvar for Møller Bil sin virksomhet i Sverige.

Audi-forhandleranlegget vil få en meget bra beliggenhet helt inntil E6 og rett ved Gøteborg-porten nordfra og også nært plassert sentrum.

– Anlegg blir på rundt 4700m2, beliggenheten er svært sentral hvor vi ser frem til å ønske Audi kunder velkommen til et moderne og nytt bilanlegg, sier Stein Ivan Solbakken.

Etableringen av Møller Bil i Gøteborg gir store muligheter for videre vekst i strategisk viktig område for Audi.

– Vi opplever en stabil og fin vekst og ser et stort potensial for Møller Bil generelt i Sverige og for Audi spesielt, sier Stein Ivan Solbakken.

Audi har ett solid och brett modellprogram og starter i år den størsta modelloffensiven i merkets historie. I 2019 lanseres merkets første helelektriske bil, Audi e-tron, en fullblods SUV med alt du kan forvente av en bil fra Audi.

– Fremtidens mobilitet byr på store endringer, blant annet en tiltakende elektrifisering av bilparken. Med vårt nye forhandleranlegg er vi godt posisjonert for å bygge Audi videre i det svenske markedet, sier Stein Ivar Solbakken.

Forrige artikkelNexans vinner stor sjøkabelkontrakt fra Equinor
Neste artikkelKaster penger ut av vinduet ved billeie

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here