Den franske luksusgruppen Kering, som står overfor utfordringer med å revitalisere salget av sin mest ettertraktede merkevare Gucci, kunngjorde på torsdag at de har sikret seg en 30% eierandel i det italienske motemerket Valentino.

- annonse -

Avtalen ble inngått med det qatarske investeringsfondet Mayhoola for den svimlende summen på 1,7 milliarder euro (tilsvarer 1,87 milliarder dollar) i kontanter. Avtalen inkluderer også en opsjon for Kering til å kjøpe hele aksjekapitalen til Valentino senest innen 2028.

– Transaksjonen er en del av et bredere strategisk partnerskap mellom Kering og Mayhoola, som kan føre til at Mayhoola blir aksjonær i Kering, skriver Kering i en pressemelding.

Kering har kunngjort at de vil få representasjon i styret til Valentino. Mayhoola, som ervervet Valentino i 2012, vil fortsatt være hovedaksjonær med 70% av aksjekapitalen.

Kjøpet av den 30% store eierandelen forventes å bli fullført før slutten av året, ifølge Kering. Valentino, som er et av Italias mest berømte motemerker, har 211 egendrevne butikker og oppnådde en omsetning på 1,4 milliarder euro i 2022.

Forrige artikkelVirkes konjunkturrapport: – Fortsatt urolige tider for detaljhandelen
Neste artikkelExxonMobil faller etter skuffende resultater