ABB-teknologi kan gi en besparelse på 40 dager i igangkjøringsfasen.

- annonse -

I samarbeid med Equinor, skal ABB levere verdens raskeste oppstart når Aasta Hansteen-feltet kommer i drift og produserer første gass senere i år. ABB er i siste fase av leveransen av en serie innovative ABB Ability-løsninger. ABB Ability er selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

Effektiviserer prosesser

Feltet byr på store utfordringer, der det ligger i Vøring-området i Norskehavet, 300 kilometer fra land og på 1300 meters dyp.

En av utfordringene ABB fikk var å gjøre den første oppstartsprosessen så rask og effektiv som mulig. For å oppnå dette reduserte ABB en serie på over 1000 manuelle operasjoner til et fåtall.

– Vi gikk gjennom oppstartsprosedyrene, identifiserte og definerte hindringer som måtte forbedres og brukte ABB Ability System 800xA styresystemsimulatoren til å gjøre en virtuell oppstart av anlegget. Ved å automatisere mye av prosessen klarte vi å redusere et komplekst sett med manuelle inngrep fra 1000 til bare 20. Det betyr at vi er klare til å levere en veldig rask og sterkt forenklet oppstart av gassproduksjonen, sier Per Erik Holsten, leder olje- og gassvirksomheten i ABB.

Identifiserte forbedringspunkter

Selskapet registrerte 57 spesifikke forbedringer som ble implementert og verifisert. Det er anslått at dette til sammen vil redusere nedetiden i oppstartsfasen av prosjektet med anslagsvis 40 dager, eller omtrent 2700 timeverk.

Forrige artikkelEVRY styrker satsingen på helseteknologi i hele Norden
Neste artikkelOcean Installer entrer Kina