Quality Living Residential har kjøpt 80 leiligheter og 49 garasjeplasser på Brattlikollen i Oslo. Kjøpesummen er 453,5 millioner kroner og det er overtakelse av leilighetene for utleie fra 2. kvartal 2023.

- annonse -

Quality Living Residential ble etablert i 2018. Formålet til selskapet er å investere i utleieprosjekter.

– Planen er å leie ut de 80 leilighetene i Sandstuveien 56 i Brattlikollen med de 49 garasjeplassene i det ordinære utleie markedet, sier Baard Schumann. Han etablerte Quality Living Residential i 2018. Formålet til selskapet er å investere i utleieprosjekter. I fjor kjøpte selskapet 182 leiligheter på Ulven i Oslo fra OBOS for 936 millioner kroner.

Baard Schumann, styreleder i Quality Living Residential
Baard Schumann, styreleder i Quality Living Residential. Foto: Quality Living Residential.

– Leilighetene vi nå har kjøpt i Brattlikollen på Nordstrand ligger bare 200 meter fra nærmeste T-banestasjon. De har solrikt og fin beliggenhet, forteller Baard Schumann. Han har stor tro på vekst i utleiemarkedet for leiligheter og boliger i Oslo i de neste årene.
– Det profesjonelle leiemarkedet for kvalitetsboliger vil vokse i årene fremover, sier Schumann.

Egenkapitalen i selskapet er kommitert av blant andre Oslo Pensjonsforsikring, Baumann familien, Wenaas Kapital og Eidissen Consult. Det vil i forbindelse med transaksjonen bli gjennomført en emisjon mot eksisterende aksjonærer i Quality Living Residential, samt at selger deltar i emisjonen. Selger er et selskap eid av Jon Strand, Lasse Røsnes og Morten Astrup.

– Vi ønsker å være med Quality Living Residential videre fordi vi tror på utleiemarkedet i Oslo. Videre ser vi at selskapet allerede har en god portefølje under opparbeidelse, sier Jon Strand i en kommentar. Strand og Røsnes har blant annet vært sentral i oppbygningen av Neptune Properties som har vært en av de største utbyggerne i Oslo og som ble solgt til Bjørn Rune Gjelstens Profier Gruppen i fjor. Morten Astrup er investor innen finans og eiendom.

Pareto Securities har bistått med struktureringen av transaksjonen og forestått kapitalinnhentingen til prosjektet. Advokatfirmaet Thommessen har bistått Quality Living Residential AS.

Forrige artikkelSterk oppgang i boligprisene i Stavanger
Neste artikkelNytt steg nærmere utbygging av E39 Mandal – Lyngdal