Johan H. Andresens selskap Ferd kjøper 33 prosent av diagnostikkselskapet Aidian. Aidian utvikler, produserer og selger instrumenter og tester som brukes blant annet i primærhelsetjenesten for å gi raske og pålitelige testresultater.

- annonse -

Aidians utvalg av tester adresserer flere globale helseproblemer som antimikrobiell resistens (AMR), diabetes og tykktarmskreft. Aidian har blant annet tester som tar sikte på å redusere unødvendig antibiotikaforskrivning, en pådriver for den økende trusselen fra AMR og antibiotikaresistente bakterier. 

– Finske Aidian har opparbeidet seg en ledende og global posisjon innen pasientnær diagnostikk. Selskapets instrumenter og tester er en viktig del av løsningen for å møte globale utfordringer knyttet til helse. Sammen med hovedeier Nordstjernan ønsker vi å videreutvikle selskapets posisjon som en ledende europeisk aktør innen pasientnær diagnostikk og analyse, sier CEO i Ferd, Morten Borge.

Tidligere i år ble det kjent at det svenske familiekontrollerte investeringsselskapet Nordstjernan kjøpte 100 % av aksjene i Aidian. Ferd kjøper nå 33% av aksjene og går dermed inn som medeier i Aidian.

– Vi er glade for å få med Ferd som partner i den videre utviklingen og vekstreisen av Aidian. Nordstjernan og Ferd har mange likheter gjennom at vi er familiekontrollerte selskaper som tenker langsiktig på våre investeringer, sier CEO i Nordstjernan, Peter Hofvenstam.

Partene er enige om at vilkårene for transaksjonen ikke publiseres.

Forrige artikkel– Startlånsrekord for femte år på rad
Neste artikkelOBOS-prisene litt opp i Oslo