EVRY har fått konsesjon fra Barne- og likestillingsdepartementet til å drive informasjonsregister for innsamling og distribusjon av gjeldsinformasjon fra kredittkort og andre former for usikret forbruksgjeld.

- annonse -

EVRY har i denne forbindelse etablert et heleiet selskap Gjeldsregisteret AS. Hensikten er å forebygge gjeldsproblemer i private husholdninger ved å bidra til å gi banker og andre kredittytere mulighet til å sjekke hvor mye kreditt og forbruksgjeld en lånesøker allerede har. Dette kan gi bedre beslutninger for finansforetakene samtidig som lånesøkere kan forvente bedre råd fra långivere om hvilken lånekapasitet deres økonomi tåler.

– EVRY har bred kompetanse og erfaring for håndtering av offentlige registre med sensitive data. Gjeldsregisteret er en naturlig videreutvikling hvor vi kan levere informasjon i sanntid basert på velfungerende infrastruktur og eksisterende markedskanaler. EVRY skal levere tjenester med høy kvalitet hvor både sikkerhet og personvern står sentralt, sier konsernsjef Björn Ivroth i EVRY.

Forrige artikkelNye Audi A1 Sportback – Urban følgesvenn
Neste artikkelDette beviset bør du ha i hanskerommet